Νέο μήνυμα Πομπέο: Με την Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα

Νέο μήνυμα Πομπέο στο twitter με την οποία επισημαίνει τη συναντίληψη Ουάσινγκτον και Αθήνας σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα. "με την Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα" τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας. Ο Μάικ Πομπέο βρίσκεται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

"Είναι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη" αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του ο αμερικανός υπουργός. 

Ο κ. Πομπέο έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τη σύζυγό του λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αυτή την ώρα συναντάται με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας για να υπογραμμίσει την ισχυρή εταιρική σχέση ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο Μάικ Πομπέο προηγουμένως επισκέφθηκε την Κύπρο και τώρα επισκέπτεται την Ελλάδα, αλλά όχι την Τουρκία, κάτι που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα. 

Πηγή: skai.gr