Αλλάζει το εσωκομματικό τοπίο στην Κουμουνδούρου

Τα πάντα στην Κουμουνδούρου αλλάζουν και όσοι οραματίζονται ένα εντελώς νέο κόμμα δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να το δουν μπροστά τους

Του Αντώνη Αντζολέτου

Στο στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη δεν φαίνεται να τους νοιάζει που θα πάρουν τον «μουτζούρη» της μη διεξαγωγής του debate. Παραδοσιακά, άλλωστε τηλεμαχία ζητεί αυτός που χάνει και η διαφορά των εννέα μονάδων του έχει δώσει έναν «αέρα» νίκης. Η συνταγή της επαφής με την κοινωνία αποδείχτηκε επιτυχημένη και αυτό αναμένεται να συνεχίσει να κάνει μέσω περιοδειών όλη την εβδομάδα. Χθες βρέθηκε στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας και σήμερα αναμένεται να μιλήσει το βράδυ με μέλη του κόμματος στη Χαλκίδα.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα συνεχίσει το «σκληρό ροκ» που ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής παραχωρώντας συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το θερμόμετρο μεταξύ των δυο διεκδικητών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κοκκινίσει και καταδεικνύει πως όποιος και να κερδίσει η επόμενη ημέρα στο κόμμα θα είναι δύσκολη.

Η τράπουλα αναμένεται να ανακατευτεί αρκετά, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή δηλώσεων παλαιών μελών που θα πάνε αυτή την Κυριακή στις κάλπες.

Η προθεσμία λήγει σήμερα το απόγευμα και μέχρι χθες το βράδυ είχαν φτάσει τους 3.500. Ο Νίκος Παππάς με τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή έκανε σαφές πως τον στηρίζει για τον δεύτερο γύρο. Με μια δήλωση του στο facebook, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε ονόματα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε πως συμπορεύεται με την Έφη Αχτσιόγλου. Και τα στελέχη της «Ομπρέλας» με δηλώσεις τους τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εργασίας.

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε από τον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA ο Στέφανος Τζουμάκας κάνοντας λόγο για σύστημα διαπλοκής και ολιγαρχίας που εισχώρησε μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγξει το κόμμα με στόχο την ήττα, τη διάσπαση και τη διάλυση του. Υπενθυμίζεται πως το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.914 ψήφους κατά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Στην Κουμουνδούρου έχει δημιουργηθεί πια ένα νέο εσωκομματικό τοπίο με δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Ο Νίκος Παππάς με τη στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη «ξανασυναντά» τον Παύλο Πολάκη και αρκετό κόσμο από την ομάδα των προεδρικών. Η Έφη Αχτσιόγλου, ακόμα και αν δεν καταφέρει να κάνει την ανατροπή, επιθυμεί να καταγράψει σημαντικές δυνάμεις και με τη βοήθεια πολλών κορυφαίων στελεχών να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη μέσα στο κόμμα που θα έχει την πλειοψηφία. Στην πορεία προς το Συνέδριο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στην Κουμουνδούρου, καθώς η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα έφερε τεκτονικές αλλαγές.

Στην περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη θα μπει πολύ πιο έντονα στο τραπέζι το ενδεχόμενο παραίτησης ενός εκ των τριών βουλευτών Επικρατείας και ακόμα τεσσάρων που προηγούνται του 35χρονου επιχειρηματία στη λίστα που συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας το φετινό καλοκαίρι.

Πρόκειται για θεσμική ακροβασία;

Σίγουρα θα είναι δύσκολο η αξιωματική αντιπολίτευση να μην εκπροσωπείται από τον αρχηγό της στη Βουλή για τέσσερα χρόνια.

Τα πάντα στην Κουμουνδούρου αλλάζουν και όσοι οραματίζονται ένα εντελώς νέο κόμμα δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να το δουν μπροστά τους. Ποιος φανταζόταν πως με τη λήξη των φετινών εκλογών θα έμπαιναν στην Κουμουνδούρου τέτοιου είδους διλήμματα;

Κανείς...

Πηγή: skai.gr