ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Παραβίασε το απόρρητο της επιτροπής για να κατασκευάσει το αφήγημά του

Σε σχόλιό της η «γαλάζια» ΚΟ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε διπλό ατόπημα και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πολακισμό»

Ευθείες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή από την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που ενέκρινε το διορισμό Δεμίρη στο τιμόνι της ΕΥΠ,  εξαπολύει η Κοινοβουλευτική Ομάδα Νέας Δημοκρατίας.

Σε σχόλιό της η «γαλάζια» ΚΟ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε διπλό ατόπημα και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πολακισμό».

Αναλυτικά σημειώνουν:  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σήμερα σε διπλό ατόπημα. Η αγωνία του να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη, τον έσπρωξε στην παραβίαση του απορρήτου και στον ευτελισμό μιας εξόχως σημαντικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας όπως αυτή της ακρόασης του Πρέσβη κ. Δεμίρη για τον διορισμό του στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με διαρροές από τη συνεδρίαση.

Το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε από τις διαρροές του σε φιλικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν αποσπάσματα τοποθετήσεων βουλευτών του ενώ η απόρρητη συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, ήταν να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα.

Το δεύτερο σοβαρό ατόπημα, είναι ότι προκειμένου να υπηρετήσει το αφήγημά του, διαστρεβλώνει την απάντηση του Διοικητή της ΕΥΠ, καθώς ούτε η απάντηση του ούτε τα πρακτικά μπορούν να δημοσιοποιηθούν. 

Η κυβέρνηση μάλιστα έχει εκφράσει επι του θέματος σαφή θέση.

Η προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του, τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία που αφορά τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε τον  Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέο Διοικητή της ΕΥΠ. Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης είναι  αποφασισμένη να διορθώσει παθογένειες και διαχρονικές αδυναμίες και δεν πρόκειται να τη σταματήσουν κανενός είδους 'πολακισμοί'».

Πηγή: skai.gr