Εκτός ΝΔ η Μαρία Σπυράκη με απόφαση Μητσοτάκη - Εκτός ψηφοδελτίου όσο διαρκεί η έρευνα

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναλυτικά 

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση σοβαρή και είχε συμπληρώσει ότι θα ενημερωνόταν μόλις επέστρεφε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

Σήμερα το πρωί το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε στον πρωινό καφέ, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και ελήφθη η απόφαση για αναδτολή της κομματικής ιδιότητας της κ. Σπυράκη, ενώ όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής, δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ η Μαρία Σπυράκη ανέφερε πως από την ώρα που διατυπώθηκε το αίτημα, αμέσως ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η άρση της ασυλίας της, προκειμένου να αποδειχτεί ότι δεν έχει κανενός είδους εμπλοκή ή ανάμειξη σε διαφθορά και δεν έχει κανενός είδους διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της. Όπως εξήγησε η κ. Σπυράκη, η υπόθεση αφορά συνεργάτη της και συγκεκριμένα την λήψη από εκείνον του επιδόματος αλλοδαπής, «το οποίο όμως φαίνεται ότι δεν αντιστοιχούσε σε σχέση με τις παρουσίες του στις Βρυξέλελς και στο Στρασβούργο» είπε είπε.

Σε ερώτηση για το ύψος του ποσού που λάμβανε ο συνεργάτης της είπε: «Αν σκεφτείτε ότι στα τρία χρόνια ο άνθρωπος αυτός έλαβε 21.000 ευρώ και προφανώς έχει έρθει πολλές φορές εκεί, είναι ένα ποσό που εκείνος θα κληθεί να αποδείξει πόσο είναι αυτό. Εγώ δεν ξέρω πόσες αποδείξεις έχει». 

Κληθείσα να εξηγήσει τι συνέβη είπε πως «ο συνεργάτης είχε ένα σημαντικό πρόβλημα και μου ζήτησε ένα κομμάτι προφορικής άδειας, από κει και πέρα καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχό μου. Ο εισαγγελέας ζητά την άρση της ασυλίας μου, γιατί έχω την ευθύνη του συνεργάτη μου και της ορθής εκτέλεσης του προϋπολογισμού που μου αναλογεί».

Η ίδια πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση θέλω να ανακοινώσω ότι έχω ενημέρωσει από χτες και σήμερα ο κ. Μαρινάκης έχει λάβει τη σχετική επιστολή με την οποία ζητώ την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δεν θέλω η ΝΔ να βάλλεται από ένα ζήτημα που με αφορά.

» Από τη στιγμή που ελέγχομαι, θα παραθέσω όλα τα στοιχεία. Δεν θα δώσω σε κανέναν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το πρόσωπό μου ως αφορμή για να πετά λάσπη στη ΝΔ. Δεν θα επιτρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λασπόλουτρο με τη ΝΔ».

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση παραίτησής της, απάντησε «όχι, προς Θεού». 

Πηγή: skai.gr