Μποτόπουλος στον ΣΚΑΪ: Έχουν κατατεθεί προσφυγές κατά των «Σπαρτιατών» στο Εκλογοδικείο

Όπως είπε ο κ. Μποτόπουλος, «τώρα αποδεικνύεται ότι οι εκλογείς ή βουλευτές που έκαναν την ένσταση ήθελαν να κρίνει το δικαστήριο αν αυτή η συμμετοχή από πλευράς συνταγματικής νομιμότητας υπηρετεί την ελεύθερη ψήφο του ελληνικού αν ήταν νόμιμη ή όχι και αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο»

Στην αποκάλυψη πως έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Εκλογοδικείο σε συγκεκριμένες περιφέρειες που εξελέγησαν βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιωτών», προχώρησε ο συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανέφερε πως «ο πυρήνας της νομικής επιχειρηματολογίας είναι η παρανομία συμμετοχής του συγκεκριμένου κόμματος στις εκλογές και όχι αν καλώς ή κακώς ο Άρειος Πάγος του επέτρεψε να λάβει μέρος στις εκλογές».

Όπως είπε ο κ. Μποτόπουλος, «τώρα αποδεικνύεται ότι οι εκλογείς ή βουλευτές που έκαναν την ένσταση ήθελαν να κρίνει το δικαστήριο αν αυτή η συμμετοχή από πλευράς συνταγματικής νομιμότητας υπηρετεί την ελεύθερη ψήφο του ελληνικού αν ήταν νόμιμη ή όχι και αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο».

Σύμφωνα με τον κύριο Μποτόπουλο «όλα αυτά τα στοιχεία  προσθέτουν αποδεικτικό υλικό σε αυτή την επιχειρηματολογία και αφού ολοκληρωθεί η σύνθεση του ανωτάτου ειδικού δικαστηρίου και κληρωθούν οι δικαστές, θα οριστούν οι δικάσιμες».

Όπως τόνισε ο συνταγματολόγος «ενδεχομένως η συνέπεια εφόσον κρίνει το δικαστήριο ότι υπάρχει παρανομία είναι η έκπτωση όλων των βουλευτών των Σπαρτιατών».

Αναφερομενος στην χρηματοδότηση στο κόμμα των Σπαρτιατών σημειωσε ότι αυτή πάει στο κόμμα και δεν έχει εμφανιστεί καν καταταστατικό του κόμματος.  
 

Πηγή: skai.gr