Μητσοτάκης για άρθρο Bloomberg: Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την ελληνική οικονομία

Tweet του πρωθυπουργού με αφορμή δημοσίευμα του Bloomberg για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας

«Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την ελληνική οικονομία» σχολίασε στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η διεύρυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας 'ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες' από το 2019 και ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων 'είναι αξεπέραστος από τον τραπεζικό κλάδο οπουδήποτε, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg'» σημειώνει στο tweet του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου.

Ο κ.Μητσοτάκης καταλήγει επισημαίνοντας ότι είναι «καλά νέα και περισσότερα καλά νέα θα έρθουν σύντομα».

Το Bloomberg, αναφερόμενο στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύει κείμενο στο οποίο επισημαίνει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας επικυρώνεται από το χαμηλό κόστος δανεισμού της:

«Με την αποτροπή του Grexit, μαντέψτε ποιανού το χρέος υπεραποδίδει; Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας επικυρώνεται στο χαμηλό κόστος δανεισμού της, το οποίο είναι κάτω από τον μέσο όρο των δανειοληπτών επενδυτικής βαθμίδας οπουδήποτε στον κόσμο» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο του Bloomberg.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα αγγλικά:

Greece's GDP expansion "outpacing major economies" since 2019 and an NPL's reduction rate "unsurpassed by the banking industry anywhere, according to data compiled by Bloomberg". Good news and more good news to come soon.

Ύμνοι από Bloomberg

«Η χώρα των 10,3 εκατ. κατοίκων, σε αντίθεση με κάθε πιστοληπτική αξιολόγηση, είναι μια οικονομία επενδυτικής βαθμίδας από τον Δεκέμβριο του 2021 με βάση τις ευνοϊκές τάσεις στο ποσοστό πληθωρισμού, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, την αύξηση του ΑΕΠ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την πολιτική σταθερότητα» σημειώνει μεταξύ άλλων το Bloomberg .

Πηγή: skai.gr