Μητσοτάκης μετά το υπουργικό: Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές - Είμαστε υπηρέτες των πολιτών

Τα tweets του πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - Στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα ενότητας προς την κοινωνία απηύθυνε μέσω tweet, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μήνυμά του, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ξεκινά τονίζοντας ότι «σκοπός μας είναι να ενώνουμε την κοινωνία», σημείωσε ότι τα μέλη της κυβέρνησης είναι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, άρα υπηρέτες όλων των πολιτών και αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα και τα όποια λάθη. «ξεκινάμα υπεύθυνα, αλλά και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία μας», τονίζει ο κ.Μητσοτάκης. Σε άλλο μήνυμά του, επίσης μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο κ.Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η πρώτη συνεδρίαση έγινε στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης και οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές.

Δείτε τα tweets του πρωθυπουργού:

O κ.Μητσοτάκης βρίσκεται συτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, εγκαινιάζοντας τον κύκλο των επισκέψεων στα υπουργεία και τη στοχοθεσία σε κάθε τομέα κυβερνητικού έργου, όπως είχε κάνει και το 2019. Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και εξειδικεύοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο κ.Μητσοτάκης, είπε:

«-Το πρώτο μας νομοσχέδιο, όπως έχω ήδη δεσμευτεί, θα αφορά την οργάνωση του κράτους, την μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους, έτσι ώστε ο συντονισμός μας και η άσκηση κεντρικής πολιτικής να γίνει πιο αποτελεσματική.

ο δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές μας δεσμεύσεις. Μία από αυτές είναι η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου αντί του Υπερταμείου, στο οποίο οι δύο εταιρείες αυτές είχαν εκχωρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά θα συμπεριλαμβάνεται και μια ακόμα πια νομοθετική υποχρέωση από εδώ και στο εξής -πιστεύω ότι την κατακτήσαμε πολιτικά σε αυτή την προεκλογική περίοδο- και αυτή δεν είναι άλλη από την υποχρέωση τα προεκλογικά προγράμματα όλων των κομμάτων να κοστολογούνται πια από έναν ανεξάρτητο φορέα.

Παράλληλα, μέλημα μας θα είναι η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, η εξακολούθηση της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα, αλλά και η κάλυψη κάποιων πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών. Να αναφέρω μία ενδεικτική: την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική».

Πηγή: skai.gr