Μητσοτάκης για ενεργειακή επάρκεια: Έχουμε κάνει ό,τι πρέπει για την προμήθεια φυσικού αερίου και LNG

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερβεί τα δημοσιονομικά όρια.

«Θέλω να διαβεβαιώσω απόλυτα τους πολίτες ότι έχουμε κάνει ό,τι χρειαστεί για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται τόσο σε ό,τι αφορά στην προμήθεια του φυσικού αερίου, όσο και σε αυτή του LNG» απήντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι εξασφαλισμένη η ενεργειακή επάρκεια.

Προσέθεσε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδίδεται σε μία απίστευτη παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. «Δεν μπορούμε να ζούμε στον κόσμο των fake news, να μην αναπαράγονται τέτοια ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι έχει απέναντί του μία αντιπολίτευση του «δώσ' τα όλα», η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερβεί τα δημοσιονομικά όρια.

Σε ερώτηση για το δημογραφικό πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως είναι ένα ζήτημα που χρήζει ευρείας διακομματικής συναίνεσης και προανήγγειλε σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε εκ νέου θετικός σε μία πιθανή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά, όπως διευκρίνισε, «δεν μπορώ να τον πιάσω και από το λαιμό». Επέμεινε, ωστόσο, πως η άτυπη Σύνοδος της ΕΕ στην Πράγα είναι μία ευκαιρία και ότι η Ελλάδα είναι θετική να προσκληθεί η Τουρκία εκεί. Επεσήμανε, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και σημείωσε ότι θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταδειχθεί πως η στάση της είναι αδιέξοδη. Αναφορικά με την αυριανή του συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμάνουελ Μακρόν, τόνισε ότι αυτή θα απασχολήσουν οι ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις, η γραμμή άμυνας έναντι της Ρωσίας, αλλά και οι διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως αριθμητικά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Μέρα25 με την ανοχή ή στήριξη του ΚΚΕ είναι εφικτή στην κάλπη της απλής αναλογικής, προσιδιάζει, ωστόσο, σε μία τερατογένεση, που δεν απηχεί τη βούληση του ελληνικού λαού.

Τόνισε ότι σέβεται τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε με νόημα πως είναι περισσότερα αυτά που ενώνουν τους δύο άνδρες και κατ' επέκταση τους δύο πολιτικούς χώρους και υπενθύμισε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ανάμεσα στα 10 πολιτικά πρόσωπα, που «κρεμάστηκαν» στα μανταλάκια στην πολιτικά υποκινούμενη υπόθεση της Novartis, όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η επιλογή του να τον προτείνει για την Επιτροπή Σοφών είναι δικαιωμένη.

Πηγή: skai.gr