Μενδώνη σε ΣΚΑΪ: Δεν υπαρχουν επίσημες καταγγελίες για Λιγνάδη- Καμία ανοχή εφόσον υπάρξουν

«Δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφορικά με όσα έρχονται καθημερινά στο φως για τον χώρο του θεάματος.

«Όλο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου δεν ευσταθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως η ίδια δήλωσε επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο πολιτισμού. «Όταν δεν υπάρχουν, μην δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δεν στέκει σε κράτος δικαίου. Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες οφείλουμε να παρέμβουμε όχι όμως σε φήμες  και συζητήσεις στα social media».

Η κυρία Μενδωνη σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμιά καταγγελία για τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου ενώ αναφερόμενη γενικότερα στην χιονοστιβάδα αποκαλύψεων - καταγγελιών καλλιτεχνών για παρενοχλήσεις τόνισε ότι είναι μια νοσηρή κατάσταση που έρχεται στο φως και ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα.

Η υπουργός υπογράμμισε πως δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται πρώτη φορά και ότι τώρα είναι η σειρά η δική μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον θέμα το οποίο δημιουργείται όχι μόνο στο θέατρο αλλα γενικότερα στην κοινωνία και να ξεκινήσει η κάθαρση. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο του Τατόι το οποίο όπως είπε είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς το κτήμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την νεότερη ιστορία της Ελλάδα και θα αλλάξει τελείως το πολιτιστικό πεδίο της Αττικής ενώ τόνισε ότι αλλάζει καθημερινά μορφή. 
 

Πηγή: skai.gr