Κλείσιμο

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου στο Εθνικό - Τι απαντά στα περί παραίτησης

Διαψεύδει ο Δημήτρης Λιγνάδης, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τις πληροφορίες περί παραίτησης ή απόλυσής του. Κάνει λόγο για φήμες που δεν γνωρίζει πως προέκυψαν ούτε πιο σκοπό εξυπηρετούν και τονίζει ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του. Νωρίτερα σε υψηλούς τόνους απάντησε στη σχετική πληροφορία -που έγινε γνωστή από την Έλενα Ακρίτα, και το υπουργείο Πολιτισμού.

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία», αναφέρει ο κ. Λιγνάδης.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν η γνωστή δημοσιογράφος, επικαλούμενη«αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές» έγραψε στο Facebook ότι η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του κ. Λιγνάδη.

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται», έγραψε η κ. Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε ότι οι αποφάσεις της κ. Μενδώνη ανακοινώνονται με δελτία Τύπου του ΥΠΠΟΑ «και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media».

«Κάθε άλλη ‘’αξιόπιστη πληροφορία’’ είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες», τονίζει το υπουργείο Πολιτισμού.

Έλενα Ακρίτα: Το ρεπορτάζ μου ισχύει και είναι διασταυρωμένο

Μετά την διάψευση του κ. Λιγνάδη, η κ. Ακρίτα επανήλθε λέγοντας ότι το ρεπορτάζ της ισχύει και είναι διασταυρωμένο.

«Ο Δημητρης Λιγνάδης διαψεύδει την ειδηση. Η Μενδωνη στην ανακοίνωση της ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει. Αν δεν υπαρχουν καταγγελίες για τον κ. Λιγναδη και συνεπώς δεν ‘τον παραιτούν’ όπως γνωρίζω, θα τού ζητήσω συγγνώμη. Αν όμως υπάρχουν και δεν ‘τον παραιτούν’ τότε η πράξη της Μενδωνη είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή που θα κριθεί ανάλογα», αναφέρει η δημοσιογράφος.

Πηγή: skai.gr