Μάχη «χαρακωμάτων» στην Προανακριτική για τους άφαντους «Σαράφη» -«Κελέση»

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Μάχη χαρακωμάτων δίνεται από τις 10 το πρωί στην Προανακριτική στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων της κοινής τακτικής «καπνός» από τους προστατευόμενους μάρτυρες και της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει συστηματικά κάθε ενέργεια της πλειοψηφίας της Επιτροπής φτάνοντας ακόμα και στον Άρειο Πάγο.

Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι βαρύτατες κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσιδιάζοντας τη συμπεριφορά και λειτουργία των βουλευτών της πλειοψηφία στην Επιτροπή με αυτή της Σικελικής μαφίας.

Πρώτος στη φουλ επίθεση φέρεται να πέρασε ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, απαιτώντας να αποφεύγονται οι ακραίες εκφράσεις. Ακόμη πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο έτερος «γαλάζιος» βουλευτής, Βασίλης Υψηλάντης,  που βαρύτατα ενοχλημένος, χαρακτήρισε κατά πληροφορίες τον κ. Ραγκούση «ξεφτίλα».

Δημήτρης Μαρκόπουλος (ΝΔ): Ζητώ από τον ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευτεί ότι δεν θα ακούγονται δημοσίως ακραίοι χαρακτηρισμοί και φράσεις όπως «μαφία… Οι μάρτυρες βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Βασίλης Υψηλάντης (ΝΔ): Ντροπή! Έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης πως είμαι «μαφιόζος» του το επιστρέφω. Είναι ξεφτίλας όποιος μιλάει για μαφία.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Ραγκούσης, πιστός στη γραμμή επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είχε επιμείνει στις καταγγελίες περί αντιθεσμικών μεθοδεύσεων ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής, με στόχο την «εξόντωση» των προστατευόμενων μαρτύρων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είπε τα εξής:

Γιάννης Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ): Αφού δεν πετύχατε στο plan A, δηλαδή δεν καταφέρατε να αφαιρέσετε το φάκελο του σκανδάλου από την εισαγγελέα Τουλουπάκη μετά τη συντριβή σας από την ολομέλεια Εφετών, τώρα επιχειρείτε το plan B σας. Επιχειρείτε να εξοντώσετε τους προστατευόμενους μάρτυρες. Διαπράττετε αυτές τις πρωτοφανείς θεσμικές δολιότητες με ένα και μοναδικό σκοπό! Να αποσοβήσετε ενδεχόμενη δίωξη κατά Άδωνι Γεωργιάδη που θα συνεπάγεται κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας τη στάση τόσο των αποκαλούμενων «Σαράφη» και «Κελέση» όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει στην εξέταση τους μόνο με ηλεκτρονικά μέσα από άλλη αίθουσα, δηλαδή, με «κουκούλες», ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος φέρεται να είπε: «Παρότι καρναβάλι οι μάσκες έπεσαν. Εδώ έχουμε μια συμπαιγνία».

Πηγή: skai.gr