Μαρινάκης: «Καλύπτονται 100% οι αυξήσεις στο ρεύμα στα κοινωνικά τιμολόγια» - Στη Θεσσαλία δόθηκαν αποζημιώσεις σε πάνω από 17.000 ανθρώπους

Για τις αυξήσεις στα τρόφιμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ολοένα και περισσότεροι κωδικοί μπαίνουν στο “κάθε μέρα χαμηλή τιμή” - Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ είπε πως η Ελλάδα πλέον είναι «ένας ισότιμος ομιλητής» 

Για την ακρίβεια σε ρεύμα και τρόφιμα, την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ αλλά και για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι». 

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για το ρεύμα για το μήνα Νοέμβριο ο κ.Μαρινάκης σχολίασε ότι με τις επιδοτήσεις «καλύπτεται 100% η αύξηση στα κοινωνικά τιμολόγια ώστε να μην πληρώσουν τα νοικοκυριά τις επικείμενες αυξήσεις».

Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία και τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «έχουν δοθεί σε πάνω από 17.000 ανθρώπους οι αποζημιώσεις σε λιγότερο από ενάμιση μήνα. Το ποσό που έχει δοθεί ανέρχεται σε 72,6 εκατ. ευρώ».

Ερωτηθείς για το αν θα ξαναδοθούν επιδοτήσεις ο κ. Μαρινάκη απάντησε ότι «στο ρεύμα θα συνεχιστεί όταν υπάρχει αυξημένη ανάγκη. Για τα τρόφιμα όλο και περισσότεροι κωδικοί μπαίνουν στο “κάθε μέρα χαμηλή τιμή”. Ο στόχος είναι οι 500 κωδικοί. Ήδη έχουν ξεπεραστεί οι 200» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εντείνονται οι έλεγχοι για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας. 

Στο ενδεχόμενο να ξαναδοθεί market pass απάντησε πως «εμείς πιστεύουμε στις μόνιμες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στο δημόσιο.  Τον Απρίλιο θα έχουμε νέα αύξηση του κατώτατου μισθό, ώστε να φτάσουμε σταδιακά στα 950 που έχουμε πει προεκλογικά και στα 1.500 μέσο μισθό και να εφαρμοστούν όσα έχουμε πει προεκλογικά».

Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ 

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ αλλά και το σχόλιο του Κώστα Καραμανλή για την Τουρκία ο κ. Μαρινάκης απάντησε: 
 
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο Ισραήλ γιατί είμαστε με το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, αλλά πήγε και στην Αίγυπτο. Έκανε πολύ σημαντική παρέμβαση Η Ελλάδα έχει πολυδιάσταστη εξωτερική πολιτική. Είναι ισότιμος ομιλητής. Την ακούνε την Ελλάδα, είναι οχυρωμένη με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
είπε και συνέχισε:

«Πάντα με σεβασμό ακούμε τα λεγόμενα του κ. Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά. Είμαστε σε μια φάση διαλόγου, που είναι πολύ σημαντική και για τις δύο χώρες. Καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή διπλωματικά, αμυντικά και σε όλα τα επίπεδα» υπογράμμισε. 

Για το ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μαρινάκης αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας μόνο «Δεν είναι δικά μας δουλειά να σχολιάζουμε τα εσωκομματικά ενός άλλου κόμματος. Ευχή μας είναι η χώρα να αποκτήσει μια αξιόπιστη  αντιπολίτευση. Προς το παρόν μένουμε μόνο στις ευχές» 

Πηγή: skai.gr