Μαρινάκης για δήλωση Πνευματικού: Ήταν απαράδεκτη, η ζωή δεν μπαίνει στο ζύγι

Οφείλουν άπαντες να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και να δίνουν μάχες μέχρι τελευταία στιγμή

«Ήταν μια απαράδεκτη δήλωση. Υπήρξε άμεσα επικοινωνία μαζί του, το αντιλήφθηκε και εκείνος και ανασκεύασε άμεσα, ασχέτως αν έκανε μια ιατρική ανάλυση. Αυτή η δήλωση, όμως, δεν στέκει. Συμβαίνει το εντελώς αντίθετο και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στο 'ζύγι' και οφείλουν άπαντες να την προστατεύουν και να δίνουν μάχες μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν ζυγίζεται, δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση και, μάλιστα, αυτή είναι η πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση, η πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθεί κάθε Κυβέρνηση και θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, ενισχύοντας το ΕΣΥ, έχοντας οι ασθενείς καλύτερη πρόσβαση σε νέες θεραπείες, σε 1.000 νέες θεραπείες τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία από 3,8 σε 5,2 δισ., έχουμε αύξηση του υγειονομικού προσωπικού, υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ, γιατί όλα πρέπει να καταλήγουν στον άνθρωπο και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ 100,3 σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας, Σπύρου Πνευματικού.

Ο γραμματέας της ΝΔ πρόσθεσε: «Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως ο Τομέας της Υγείας θα είναι απόλυτη προσωπική του προτεραιότητα. Άρα και αυτό το οποίο κάνουν κάθε μέρα με αυταπάρνηση οι γιατροί, οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, στα ιδιωτικά νοσοκομεία, σε όλες τις δομές υγείας, αλλά και αυτό το οποίο έκανε η ΝΔ ως Κυβέρνηση, είναι εντελώς αντίθετα με αυτό το οποίο είπε, σε μια αποστροφή -πράγματι-, ο κ. Πνευματικός, σε μια ιατρική ανάλυση. Δεν εξέφραζε απόψεις της Νέας Δημοκρατίας και είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Υπήρξε, όπως είπα, άμεση επέμβαση, ο ίδιος ανασκεύασε και ζήτησε συγγνώμη».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης συμπλήρωσε: «Νομίζω μετά την αντίδραση που ο ίδιος είχε, ότι δηλαδή ούτε δικαιολογήθηκε, ούτε είπε πως εξέφρασε μια θέση της ΝΔ, είναι σαφές, άλλωστε, από την παράθεση των πολιτικών της Κυβέρνησης της ΝΔ, μετά από αυτή την ξεκάθαρη θέση την οποία έχουμε, νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω και φυσικά οφείλοντας όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο να είμαστε προσεκτικοί.

Προσεκτικοί γιατί όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας, στο σπίτι μας, ανάμεσα στους φίλους μας ανθρώπους που κουβαλάνε έναν πολύ δύσκολο σταυρό.

Εμείς στην Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και ασκώντας εξουσία και στο δημόσιο βίο, προστατεύουμε με πράξεις μέσα από τις πολιτικές την ανθρώπινη ζωή».

Ιδιαίτερα για τη στάση της αντιπολίτευσης και τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Είναι λυπηρό, να βλέπουμε ξανά την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και μάλιστα δια στόματος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιμέναμε φυσικά κάτι διαφορετικό. Επιχείρησε να εργαλειοποιήσει κάτι που είναι αντίθετο στην παράταξή μας και καταδικάστηκε άμεσα. Η ανθρώπινη ζωή είναι το σημαντικότερο αγαθό και οφείλουμε να την προστατεύουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να λέει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα για την υγεία, δηλαδή ποια είναι αυτή;

Τι θέλει να πει ο κ. Τσίπρας, ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα να αφήνουμε ασθενείς στην τύχη τους; Από πού προκύπτει αυτό; Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική πάνω στις αγωνίες των ανθρώπων. Να θυμίσουμε στους ανθρώπους που μας ακούν, ότι στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας είχαμε μια αντιπολίτευση η οποία την ώρα που όλες οι χώρες και σύσσωμα όλα τα κόμματα έδιναν μάχη επιβίωσης, αμφισβητούσαν την ύπαρξη των εμβολίων, όταν ήρθε η σειρά της νέας γενιάς να εμβολιαστεί ο κ. Τσίπρας μιλούσε για «ξεστοκάρισμα» και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε στον δρόμο υπέρ ενός αμετανόητου δολοφόνου».

Πηγή: skai.gr