Μαριάς: Εχει αποφασιστεί σε κεντρικό κομματικό επίπεδο η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Τις προϋποθέσεις συνεργασίας ΑΝΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ ενόψει δημοτικών εκλογών γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Μαριάς αν και γνωστοποίησε ότι έχει αποφασιστεί σε κεντρικό κομματικό επίπεδο να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξουν υποψήφιους που έχουν μνημονιακό παρελθόν. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η στάση του κόμματος σε περίπτωση που η κ. Τζάκρη επιδιώξει να είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαριάς ήταν κατηγορηματικός “Δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε υποψήφιους που έχουν ψηφίσει μνημόνια”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ πάντως, κράτησε αποστάσεις. Από τα όσα είπε στη Βουλή στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας ο Τέρενς Κουίκ επετέθη με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο καθένας μπορεί να λεει ό,τι θέλει και αν εχει τις απόψεις του αρκεί να ψηφίζει, εμάς αυτό μας ενδιαφέρει» είπε χαρακτηριστικά. Άρα σε απλά ελληνικά τους ΑΝΕΛ δεν τους ενδιαφέρει ποιες είναι οι απόψεις του πρώην κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του κόμματος αρκεί να ψηφίζει στις ψηφοφορίες της βουλής υπέρ των ΑΝΕΛ.

Για αντιμνημονιακό μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε λόγο επίσης στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαριάς. «Θα έχουμε συνάντηση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο για ενδεχόμενη συνεργασία σε επίπεδο δήμων» σημείωσε.

«Τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα δεν μπορεί να τα αντέξει η κυβέρνηση» τόνισε από την πλευρά του στο σταθμό μας και την Κατερίνα Ακριβοπούλου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ