Κλείσιμο

Μαριάς: Στόχος η συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου με το ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές

Για αντιμνημονιακό μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Νότης Μαριάς. «Θα έχουμε συνάντηση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο για ενδεχόμενη συνεργασία σε επίπεδο δήμων» σημείωσε.

«Έχουμε πει
και έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοιχτοί στη συγκρότηση αντιμνημονιακού πατριωτικού, δημοκρατικού μετώπου - ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, και με πολλές άλλες δυνάμεις» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Είχαμε πει ότι θα προσπαθήσουμε να έχουμε κοινές δράσεις με το ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα κοινοβουλίου, και σε θέματα υπεράσπισης της δημοκρατίας (...). Η θέση η δικιά μας είναι για ενδεχόμενη συνεργασία μετά τις εθνικές εκλογές που θα έχουμε αυτοδύναμη κάθοδο. Είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ πώς θα ανταποκριθεί στις θέσεις και προτάσεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.

Ποτέ δεν ετέθη θέμα κοινής καθόδου στις βουλευτικές εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως σημείωσε, «οι κύριοι Καμμένος και Τσίπρας δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κεντρική συμφωνία κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε όλη τη χώρα, αυτό είναι αντίθετο στην αντίληψή μας.»

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να καταργήσουμε την αυτονομία και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών».




Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ