Μακρόν-Μητσοτάκης σε Τουρκία: Σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν συζητήσεις, αλλιώς κυρώσεις

Aπόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία σημειώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική,που ολοκληξρώθηκε πριν από λίγη ώρα.  

«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, κάτι που όπως σημειώνουν οι κυβερνητικές πήγες, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες.

Προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν «κάντε λίγη υπομονή και θα ακούσετε περισσότερα από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα (Διακήρυξη) της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης», καταλήγουν.

Στο μεταξύ, μετά τη συνάντήση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι: «Χαίρομαι που συναντώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη kmitsotakis
για τη Σύνοδο Κορυφής Med7 που φιλοξενεί η Γαλλία στο Ajaccio. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας καρποφόρησαν. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μοριά».

 

 

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ