Λοκντάουν: Σήμα της κυβέρνησης για ελεγχόμενο άνοιγμα – Οι προτεραιότητες

Και η αλλαγή ώρας σύμμαχος στο άνοιγμα δραστηριοτήτων... Ήδη από σήμερα Κυριακή έχουμε 1 ώρα μεγαλύτερη μέρα, κάτι που σημαίνει ακόμα περισσότερα περιθώρια για μια ακόμα «ανάσα» στους πολίτες. Το εν λόγω μικρότερο βήμα θα μπορούσε να είναι η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων και κάποια ευελιξία στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πάντως, η κυβέρνηση επιθυμεί περισσότερο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου, και λίγες μέρες μετά γυμνάσια και λύκεια, που έχουν προτεραιότητα συγκριτικά με τα δημοτικά, γιατί έχουν χάσει πολύ περισσότερες μέρες μαθημάτων και ειδικά στο λύκειο δεν μπορεί να παραταθεί το σχολικό έτος λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Βέβαια, στην κυβέρνηση κρατούν «μικρό καλάθι», δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία των ημερομηνιών. Περιμένουν πώς θα εξελιχθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων και τα κρούσματα, και ελπίζουν σε καλύτερη εικόνα ώστε να δοθεί μια πρώτη «ανάσα», τόσο στην οικονομία όσο και στους πολίτες. 

«Η επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα», τόνισε σχετικά στο Open η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Παράθυρο» για αλλαγή στρατηγικής όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα άφησε ανοιχτό μέσω του ΣΚΑΪ ο Χαράλαμπος Γώγος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Ερωτηθείς το Σάββατο για το ενδεχόμενο νέας στρατηγικής, με βάση τον καιρό και τα τεστ, επισήμανε ότι ο καιρός είναι σύμμαχος, καθώς στρέφουμε τον κόσμο από τα σπίτια, από τους κλειστούς χώρους, έξω, γιατί στους εξωτερικούς χώρους ο κόσμος κολλάει πολύ λιγότερο. 

Πηγή: skai.gr