Άνοιξαν οι προσφορές για τα self test για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχουν καταθέσει προσφορές 30 εταιρείες. Περίπου επτά με οχτώ εταιρείες πληρούν τις προδιαγραφές. Οι σχετικοί φάκελοι θα κατατεθούν τη Δευτέρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Στην κυβέρνηση εκτιμούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ότι τα πρώτα 10 εκατ. self tests θα είναι έγκαιρα στα φαρμακεία αρχές Απριλίου. 

Σημειώνεται ότι εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr όπου οι πολίτες θα εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης. 

Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο απο τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγειας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νοσο COVID-19. Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

Επί συνύπαρξης οποιασδήποτε συμπτωματολογίας θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια σταθερή δομή υγείας ώστε να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

Η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις