Οικονόμου για μέτρα στήριξης: Έρχονται ανακοινώσεις και για τα καύσιμα

Θεμέλιο για την βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την χθεσινή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα το απόγευμα και αύριο ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η συζήτηση πρόσθεσε, διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και ήταν σε πολύ καλό κλίμα.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις του, όμως χωρίς την οξύτητα του προηγούμενου διαστήματος, σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

Η συνάντηση είναι ένα θεμέλιο για την βελτίωση του κλίματος, κάτι που μένει να φανεί το επόμενο διάστημα.

Υπήρξε συναντίληψη ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να πέσουν οι τόνοι, καθώς με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται είναι προς όφελος και των δύο πλευρών να υπάρχει σταθερότητα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε ότι ήταν μια ευκαιρία για ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την ανάγκη συνεργασίας για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία.

Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει στην Θεσσαλονίκη το 5ο Ανωτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και στην Άγκυρα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τον επόμενο μήνα. «Θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα όταν πλησιάζουμε χρονικά στην συνάντηση αυτή» είπε.

Μέτρα στήριξης: Και οριζόντια και στοχευμένα

Ο κ. Οικονόμου επαέλαβε ότι τις επόμενς ημέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ενώ είπε ότι τα μέτρα θα είναι και οριζόντια και στοχευμένα.

  • Ο πρωθυπουργός θα εργάζεται από το σπίτι, μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης, ο κυβερνητικός προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικά.
  • Με Ερντογάν: Η συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς οξύτητα, θετικό βήμα.Συνέχιση της συζήτηση και ανάδειξη θετικής ατζέντας, δεν έγινε κουβέντα συγκεκριμένα για ενεργειακά μεταξύ των δύο ηγετών
  • Κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβάλουμε στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία, προφανώς έχουμε αυξημένο ενδιαφέρον για τους ομογενείς και τον Έλληνα πρόξενο που είναι εγκλωβισμένοι στην Μαριούπολη. Συνομιλούμε με όλους και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας.
  • Επανέλαβε ότι η συζήτηση για πρόωρες εκλογές είναι εκτός τόπου και χρόνου.
  • Καύσιμα: Τα μέτρα θα ανακοινωθούν επόμενες ημέρες, θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ακρίβειας παντού, επομένως θα γίνουν ανακοινώσεις και τα καύσιμα.
  • Ευρω-ομόλογο: Κονδύλια από ταμείο ανάκαμψης έχειπροβεί σε πλήρη προγραμματισμό και καταθεση σχεδίου σε εε, είναι ένα κομμάτι θα συνεχίσει να εργαζεται στο εσωτερικό και εξωερικό για εργαλεία που θα ανακουφισουν όλες τις πολίτες
  • Η Ελλάδα είναι πλήρως ταυτισμένη με τους εταίρους της σε ό,τι έχει να κάνει με ζήτηματα διεθνών σχέσεων, απάντησε ερωτηθείς ποια είναι η θέση της χώρας σε σχέση με την κίνηση των ΗΠΑ να συνομιλήσει με τον Μαδούρο για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας. 
Πηγή: skai.gr