Οικονόμου για ενέργεια: Έρχεται ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση - Δεν θα την αντιμετωπίσουμε μοιρολατρικά

Δεν θα αποκρύψουμε, ούτε θα εξωραΐσουμε την κατάσταση, είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχισει να περιορίζει τις συνέπειες όσο είναι εφικτό.

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος λόγω της εκτόξευσης των τιμών στην ενέργεια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση μοιρολατρικά, αλλά στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι συνέπειες από την εκτόξευση των τιμών ενέργειας έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας, δεν θα αποκρύψουμε, ούτε θα εξωραΐσουμε την κατάσταση, είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να περιορίζει τις συνέπειες όσο είναι εφικτό.

«Θα δοκιμαστούμε το επόμενο διάστημα. Η ομαλοποίηση απαιτεί χρόνο. Έρχονται σφοδρές δυσκολίες» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί το θέμα, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι παίρνει θέσεις που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικότητα και δεν ωφελούν την Ελλάδα. Πρόκειται για μια ανοίκεια στάση, είπε.

Ειδικά για τους μετανάστες που εντοπίστηκαν σε βραχονησίδα του Έβρου είπε ότι οι συνεταγμένες της νησίδας είναι εκτός ελληνικής επικράτειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλει στην συκοφάντηση της πατρίδας μας.

Για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη: «Θέλουμε πλήρη διερεύνηση. Θελουμε πλήρη διερευνηση και για την χρήση κακόβουλων λογισμικών εντός της ελληνικής επικράτειας».

Πρόσθεσε ότι η εξεταστική θα πρέπει να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών σε βάθος χρόνου. Λέμε «ναι» στη διερεύνηση όχι μόνο του παρόντος περιστατικού, αλλά να επεκταθεί η έρυενα σε βάθος χρόνου, όχι για να υπάρξει ένας συμψηφισμός, αλλά για να προκύψει ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα για το μέλλον.

Για το άρθρο στους NYT είπε: Στα άρθρα δεν θα πρέπει να αποδίδεται ούτε υπερβάλουσα σημασία ούτε και αδιαφορία. Πρέπει να εκτιμάται ποιος γράφει και πώς γράφει. Ο κ. Κλαπ είναι ένας ανεξάρτητος αθρθογράφος που βλέπει τα γεγονότα από μια φορτισμένη οπτική γωνία που είναι δικαίωμά του. Βλέπει την Ελλάδα ως έναν δοκιμαστικό σωλήνα διαφόρων διεργασιών.

  • Για δηλώσεις Ερντογάν: Όλοι γνωρίζουν ποιος εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Οι ελληνικές αρχές σώζουν ζωές. Αυστηρή, αλλά δίκαιη η πολιτική της Ελλάδας. Δεν θα ξαναέχουμε Ειδομένη ή Μόρια. Η Τουρκία πρέπει να απαντήσει πώς ξεκινούν οι βάρκες από τα τουρκικά παράλια.
  • Για χρήση Predator: Ισχύει ό,τι έχω πει
  • Επιδότηση στο ρεύμα: Η κατάσταση προδιαγραφεται πολύ δύσκολη. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών για να μετριάσουμε το αποτύπωμα των αυξήσεων.
  • Συζήτηση στη Βουλή για παρακολουθήσεις: Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού. Δεν θέλουμε καμία σκιά. Θέλουμε πλήρη αποσαφήνιση.  
  • Δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση σε κινητό πολιτικού προσώπου. Το βασικό ζητούμενο είναι να βρούμε καλύτερα φίλτρα για να αποφύγουμε τέτοια ζητήματα στο μέλλον.
  • Η δικαστική λειτουργός αποφάνθηκε στο πλαίσιο του νόμου, γι' αυτό ήταν νόμιμη η επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Αν κάποιος διαφωνεί, ας απευθυνθεί στο δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός είπε ότι αν ήταν σε γνώση του, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική.
  • Οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν τα κακόβουλα λογισμικά.
  • Έβρος: Ό,τι είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική φύλαξη συνόρων, θα γίνει και στον Έβρο και στο Αιγαίο.
  • Παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντος: Οφείλονται στην ανάληψη ευθύνη. Η παραίτηση Δημητριάδη ήταν μια γενναία ανάληψη πολιτικής ευθύνης καθώς δεν γνώριζε το περιστατικό.
  • Η ΝΔ θα ψηφίσει πρόταση ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής; Η κυβέρνηση θα τιμήσει την απόφασή της να μπορέσει η κοινοβουλευτική μειοψηφία να συστήνει εξεταστική επιτροπή. Στο πλαίσιο της εξεταστικής που θα συγκροτηθεί, θα υπάρξει δυνατότητα να ακουστούν και άνθρωποι για υποθέσεις του παρελθόντος, όχι στο πλαίσιο ενός συμψηφισμού. Η κυβέρνηση δεν θα ευτελήσει το δικαίωμα που έδωσε στη μειοψηφία με παράλληλα αιτήματα για εξεταστική επιτροπή.
Πηγή: skai.gr