Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επισιτιστική επάρκεια, όπως διαπιστώθηκε στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι αποφασίστηκε και εντατικοποίηση των ελέγχων εν όψει μάλιστα και της πασχαλινής αγοράς.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, επανέλαβε και άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι στον αντίποδα των στοχευμένων κινήσεων της κυβέρνησης η αξιωματική αντιπολίτευση «κατασκευάζει ψεύδη και διακινεί μύθους. Τουλάχιστον ως προς αυτό ο κ. Τσίρπας παραμένει συνεπής. Αλλά πλέον η κοινωνία είναι υποψιασμένη».

Αναφερόμενος στην έναρη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ξεμπλοκάρει ένα έργο κατακερματισμένο στο οποίο καθρεφτίζεται ο ερασιτεχνισμός και οι πρωτοφανείς σκοπιμότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, που άνοιξε την σχετική συζήτηση. 

Απαντώντας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο πρωθυπουργός διακρίνεται για τον σεβασμό του στους θεσμούς, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. 

Το δεύτερο που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε πως η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις για να δίνονται συντονισμένες απαντήσεις στις προκλήσεις.

«Το καλύτερο μέσον είναι η αυτοδυναμία, γι' αυτό και αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Προφανώς παραμένουμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά, οι πολίτες θα διαμορφώσουν τις συνθήκες, με τις οποίες η χώρα θα προχωρήσει, είναι προφανές ότι θα αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά η συζήτηση όσο φτάνουμε προς τις εκλογές».

Σε ερώτηση με ποιον θα μπορούσε η ΝΔ να συζητήσει μετεκλογικά απάντησε ότι η ΝΔ «δεν αναζητεί σωσίβια, αλλά την εμπιστοσύνη των πολιτών, την οποία θα διεκδικήσει με αυτοποεπίθηση. Θα ζητήσει την ψήφο με βάση το έργο που έχει παρουσιάσει όλη την τετραετία».

Και συνέχσε λέγοντας ότι «από κει και πέρα οι πολίτες αποφασίζουν, η χώρα πρέπει με κάποιον τρόπο να κυβερνηθεί. Αν κάποιοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και δεν θέλουν να τις ανακοινώσεουν είναι δικό τους ζήτημα. Η αυτοδυναμία είναι το καλύτερο μέσον για να κυβερνηθεί η χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση μετά τα σενάρια ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει θέσει όρο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό είπε: «Έχουμε έναν χρόνο και κάτι μήνες μέχρι τις εκλογές. Και είναι σίγουρο ότι το τοπίο θα είναι πολύ διαφορετικό, πολλά από αυτά που ακούγονται σήμερα θα είναι χωρίς αντίκείμενο τότε».

Για το θέμα του ΦΠΑ στα τρόφιμα κι αν η κυβέρνηση σκοπεύει να το βάλει στο τραπέζι είπε: «Έχουμε ανακοινώσει δέσμη μέτρων, όσο διαρκεί η κρίση θα αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία. Έχουμε εξηγήσει γιατί δεν προκρίνεται η μείωση του ΦΠΑ, είμαστε εδώ και κάθε εφαρμόσμη ιδέα θα την αξιοποιήσουμε».

Πηγή: skai.gr