«Αλλάζουμε τις ισορροπίες στη ΝΑ Ευρώπη» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές για την ελληνογαλλική συμφωνία που υπεγράφη την Τρίτη και αφορά την προμήθεια 3+1 φρεγατών Belharra και κοινό αμυντικό δόγμα. «Πήγε πάρα πολύ καλά. Είναι πολλαπλά τα οφέλη. Είναι μια συμφωνία που δεν έχει προηγούμενο» ανέφεραν .

Όπως εξηγούσαν, (με τη συμφωνία) αυξάνουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και εξοπλίζουμε το Π.Ν με το βλέμμα στο μέλλον. «Μιλάμε για 3 υπερσύγχρονες φρεγάτες στην πιο συμφέρουσα τιμή» σημειώνουν.

«Αλλάζουμε τις ισορροπίες στη ΝΑ Ευρώπη. Και η συμφωνία είναι ένα πρόπλασμα για την ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία» ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους «είναι πολύ θετική και η ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Δείχνει ότι ο πρωθυπουργός έχει άριστες σχέσεις και με τις ΗΠΑ και με τη Γαλλία. Και χτίζει για τη χώρα σταθερές βάσεις». 

Σχετικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιες πηγές τόνιζαν αιχμηρά ότι «δεν είναι τυχαίο ότι τα επιχειρήματά του τα χρησιμοποίησαν ως επιχειρήματα η τουρκική πλευρά κι ο τουρκικός Τύπος σήμερα». 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις