Κυβέρνηση: Kρίσιμο το επόμενο 48ωρο - Παρεμβάσεις αντί ολικού lockdown - Οι εκτιμήσεις για τα κρούσματα

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την επιδεινούμενη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, και ειδικά στην Αττική. Στο τραπέζι βρίσκεται η αυστηροποίηση των μέτρων σε περίπτωση που συνεχιστούν ή και αυξηθούν τα κρούσματα. 

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν πολύ κρίσιμο το επόμενο 48ωρο. Αναμένεται και σήμερα τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, αλλά χωρίς μεγάλη έξαρση. 

Κυβερνητικό στέλεχος διευκρίνιζε στον ΣΚΑΪ και τον Γιάννη Καντέλη ότι δεν είμαστε στη φάση του καθολικού απαγορευτικού αυτή τη στιγμή, δεν εξετάζεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή κάτι τέτοιο, ωστόσο ίσως χρειαστούν κάποιες παρεμβάσεις.

Αυτό σημαίνει περαιτέρω παρεμβάσεις ειδικά στην Αττική, όπως το ωράριο κυκλοφορίας που παραμένει στις 9 το βράδυ παρότι το λεκανοπέδιο είναι στην «κόκκινη» ζώνη, αλλά και πιθανές παρεμβάσεις στο λιανεμπόριο, χωρίς πάντως να έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένονται τα τελευταία δεδομένα και οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. 

Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα, δεν φαίνεται να προκρίνεται το κλείσιμο των σχολείων για την προσεχή Δευτέρα.  

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 6 το απόγευμα άφησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας «είναι κάτι που θα το δούμε».

Ερωτηθείς εξάλλου για το αν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα γενικό αυστηρό απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε  σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων, και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.

Πηγή: skai.gr