Ικανοποίηση στην κυβέρνηση: Η Κομισιόν υιοθετεί τις θέσεις Μητσοτάκη - Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση

«Οι θέσεις της Προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια πρέπει να γίνουν αποφάσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την επιστολή που έστειλε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τις νέες θέσεις της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Ο Γιάννης Οικονόμου τονίζει σε δήλωσή του, ότι η Κομισιόν υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις για την Ενέργεια και δικαιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιμονή του.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά την αλλαγή πλεύσης της Κομισιόν, λίγες ώρες πριν την άτυπη σύνοδο κορυφής στην Πράγα: 

«Η επιστολή της Προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Οι θέσεις της Προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.  

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων».
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του μέσω αναρτήσεων στο Twitter, αναφέροντας: 

«Η πρόταση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen για να εξεταστεί ένα ανώτατο όριο τιμής στο TTF ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναμένουμε τις συζητήσεις στην EUCO για να σχεδιάσουμε ένα ανώτατο όριο που να διασφαλίζει την προσφορά, να διατηρεί τις τιμές λογικές στην εσωτερική αγορά.

Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε δραστικά τους πολίτες μας ενάντια στην εργαλειοποίηση της ενέργειας από τη Ρωσία».

Πηγή: skai.gr