Κύπρος - Αμμόχωστος: Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Αναστασιάδης - Συνάντηση με Δένδια

Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα, συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά τις σημερινές προκλητικές εξαγγελίες τόσο του εκπροσώπου της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ, όσο και του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για αλλαγή του καθεστώτος μέρους της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αναστασιάδης, σε μια πρώτη και άμεση αντίδραση, έδωσε οδηγίες όπως:

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τις εξελίξεις, κάτι που έχει ήδη γίνει.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ προς ενημέρωση για τις εξαγγελίες, ενόψει και της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε σχέση με τις πρόσφατες εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ.

Στις 4μμ σήμερα, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει για τις νέες εξαγγελίες, τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στις 5μμ ο Υπουργός Εξωτερικών θα προβεί σε ενημέρωση προς τους Πρέσβεις των 26 κρατών μελών της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Κύπρο, όπου αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Νίκο Αναστασιάδη. Θα συναντηθεί επίσης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου. 

Θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου γύρω στις 2μμ. 

Πηγή: skai.gr