Κύπριος ευρωβουλευτής καταγγέλλει: Η Καϊλή με προσέγγισε για τροπολογίες που αφορούσαν το Κατάρ

Ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς αποκάλυψε ότι είχε προσεγγιστεί από την κυρία Καϊλή για να κάνει κάποιες τροπολογίες για την έκθεση που αφορούσε το Κατάρ η οποία ήταν καταδικαστική- Ανάλογες καταγγελίες κάνει και Γερμανός ευρωβουλευτής

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με τη σύλληψη της Εύας Καϊλή. Ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς φιλοξενούμενος στο Μεσημέρι και Κάτι ανέφερε ότι είχε προσεγγιστεί από την κυρία Καϊλή για να περάσει τροπολογίες που αφορούσαν το Κατάρ.

Εξήγησε ότι είχε προσεγγιστεί από την κυρία Καϊλή για να κάνει κάποιες τροπολογίες για την έκθεση που αφορούσε το Κατάρ η οποία ήταν καταδικαστική. «Αυτό συμβαίνει μεταξύ συναδέλφων. Όταν είδα τις τροπολογίες και αφορούσαν το Κατάρ, μπήκαν ψύλλοι στα αυτά μου και πήρα τηλέφωνο τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών τον κ. Κορνηλίου και του είπε ότι σαν Κύπρος δεν πρέπει να ασχοληθούμε».

Συμπλήρωσε ότι δεν έκανε καμία τροπολογία. «Η τροπολογία θα έλεγε ότι το Κατάρ δεν ήταν τόσο αυστηρό στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάταξης της ομοφυλοφιλίας. Αφορούσε θέματα που θα νέρωναν το αυστηρό ύφος της έκθεσης».

Τόνισε ότι υπάρχει μια «παγωμάρα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Όλοι είχαμε σχολιάσει την ομιλία της κ. Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο όπου έλεγε τα καλύτερα για το Κατάρ. Μου είχε κάνει εντύπωση και είχα απευθυνθεί στην ίδια ήταν η αναφορά ότι το Κατάρ έχει το ρόλο του διαμεσολαβητή με την Τουρκία και ότι ο ρόλος της Τουρκία και του Κατάρ είναι ο καλύτερος». Εξήγησε ότι το Κατάρ είναι ο κύριος χρηματοδότης της Τουρκίας. «Δεν γίνεται να ξεπλένουμε το Κατάρ».

Ακόμη ανέφερε ότι ο θεσμός του λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο είναι θεσμοθετημένος. «Εναπόκειται σε κάθε ευρωβουλευτή το ποιους θα δει, τι θα ακούσιε και πώς θα πράξει «Οι λομπίστες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα. Αν κάποιοι Ευρωβουλευτές ενδίδουν στα χρήματα και στα ταξίδια, ας πληρώσουν το μάρμαρο».

Όμως, και Γερμανός ευρωβουλευτής κάνει ανάλογες καταγγελίες σε βάρος της Καϊλή. 

Πηγή: sigmalive.gr