Κουτσούμπας: Πασιφανές ότι το δημόσιο σύστημα υγείας απαξιώνεται

Με σωματεία, συλλόγους και ενώσεις υγειονομικών στη Λάρισα συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέαςα της ΚΚΕ Δημητρης Κουτσούμπας, συζητώντας τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των υγειονομικών, σημείωσε πως «είναι πασιφανές ότι το δημόσιο σύστημα υγείας συστηματικά, μεθοδευμένα, διαχρονικά, όλες τις τελευταίες δεκαετίες -ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία- απαξιώνετα».

Αναφερόμενος στον ρόλο του ιδιωτικού τομέα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «οι επιχειρηματίες δουλεύουν για τα κέρδη τους, το κράτος, οι κυβερνήσεις, ευνοούν τα κέρδη αυτών των ιδιωτών της υγείας».

Μιλώντας για τη στάση των άλλων κομμάτων, είπε πως «σημασία δεν έχει να χειροκροτεί κάνεις στον αέρα, αλλά τι κάνει στην πράξη και τι ψηφίζει στη Βουλή», ενώ για το ζήτημα το προσλήψεων τόνισε πως «όταν μπαίνει το θέμα να γίνουν προσλήψεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, εκεί κρίνεται το κοινοβουλευτικό κόμμα, το πολιτικό κόμμα, η παράταξη, ο καθένας».

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως για το ΚΚΕ το θέμα της υγείας αποτελεί προτεραιότητα και στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και των αγώνων τους, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ με προτάσεις νόμου και παρεμβάσεις στη Βουλή για την ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών.

Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι των συλλογών, απευθυνόμενοι στον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, ενώ κατέθεσαν και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ