«Κάθοδο» στους πολίτες θα ζητήσει από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Κάθοδο» στους πολίτες, θα ζητήσει από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μέσω της αναδιάταξης της κομματικής μηχανής, προσβλέπει σε συσπείρωση παραδοσιακών αλλά και νέων ακροατηρίων του κόμματος.

Το «σήμα» για αυτή την πορεία θα γίνει με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή 20 Μαρτίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να περιγράψει ως επόμενα ορόσημα, την ανακοίνωση της επιτροπής αυτοοργάνωσης, του ψηφιακού κόμματος και του προσδιορισμού του συνεδρίου.

Θα ακολουθήσουν ένας «χάρτης» γεγονότων ως τα τέλη της άνοιξης και προγραμματικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα να συνδιαμορφωθούν τα προγραμματικά προτάγματα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε διαφορετικές πρωτεύουσες νομών και σε περιοχές του λεκανοπεδίου, θα οργανωθούν εκδηλώσεις με θεματικές ενότητες, σε ζητήματα όπως η ενέργεια, η υγεία, το αγροτικό μοντέλο, η διαφάνεια και η οικονομία.

«Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση. Φιλοδοξούμε να γίνουμε κυβέρνηση και να υλοποιήσουμε τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική μας», δήλωσε πρόσφατα ο κ. Ανδρουλάκης στη Lifo.

Δίνοντας το στίγμα του, στάθηκε κριτικά απέναντι στις πολιτικές τόσο ης ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η πολιτική του κ. Μητσοτάκη ισχυροποιεί τους ήδη ισχυρούς και ο κ. Τσίπρας μιλά στο όνομα των πολλών αλλά χωρίς να έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βελτιώσει τη ζωή τους. Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε χτυπώντας φορολογικά τη μεσαία τάξη, χωρίς να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες. Και οι δύο με τις πολιτικές τους διόγκωσαν τα προβλήματα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οικονομικά του κόμματος λέγοντας ότι θέλει «να είμαστε σε όλα εντάξει και οι πολίτες να ξέρουν ότι κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή». Δεσμεύθηκε όλες οι δαπάνες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να αναρτώνται στο διαδίκτυο, καθώς όπως είπε, «τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πρέπει να βλέπουν πού πάνε οι φόροι τους».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μετέχει σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) για την Ουκρανία. Στη διάσκεψη θα συμμετέχουν οι πρωθυπουργοί της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Ως παρατηρητής, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μετέχει στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Πηγή: skai.gr