Κεραμέως στον ΣΚΑΪ 100,3: Αλλάζουν σχολικά βιβλία που παρέμεναν επί 30 χρόνια ίδια

Η πρώην υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι έχει δρομολογηθεί σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις τάξεις, νέα ύλη σε όλα τα μαθήματα των σχολείων 

Στις μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης αναφέρθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 η Νίκη Κεραμέως, πρώην υπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο βόρειο τομέα Αθήνας. 
Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι το βιωματικό μοντέλο μάθησης που απομακρύνει τους μαθητές από τη στείρα παπαγαλία.
Δήλωσε επίσης ότι έχει δρομολογηθεί σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις τάξεις, νέα ύλη σε όλα τα μαθήματα. Εκανε μάλιστα γνωστό ότι αυτή τη στιγμή γράφονται βιβλία στη βάση των νέων προγραμμάτων.
Η κ. Κεραμέως τόνισε χαρακτηριστικά πως υπήρχαν βιβλία που είχαν μείνει που είχαν να αλλάξουν πάνω από 30 χρόνια

Αναφερόμενη στα μη κρατικά πανεπιστήμια σημείωσε ότι είναι σημαντική η δυνατότητα ίδρυσης τους γιατί καταρχάς - είπε- πιστεύουμε στο δικαίωμα επιλογής των φοιτητών.

Πρόσθεσε ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα φέρει έναν ευγενή συναγωνισμό με τα κρατικά πανεπιστήμια και στη συνέχεια θα οδηγήσει και στη συνεχή βελτίωση των κρατικών πανεπιστημίων.
Η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης των κρατικών των δημόσιων πανεπιστημίων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών.
 

Πηγή: skai.gr