Κλείσιμο

Αγαπηδάκη στον ΣΚΑΪ 100,3: «Επανάσταση» στην υγεία το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ΝΔ

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ  Ειρήνη Αγαπηδάκη, εξήγησε, ότι το σχέδιο του κόμματος, προβλέπει 10.000 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού του ΕΚΑΒ 

Το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ΝΔ για την υγεία φέρνει «επανάσταση» στο κομμάτι της υγείας, τόνισε στο ΣΚΑΪ η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και πρώην ΓΓ Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Σημείωσε ότι βασικές αρχές του είναι η πρόληψη, η αναδιάταξη του ΕΣΥ και η αξιολόγηση παντού. 

Εξήγησε, ότι το σχέδιο προβλέπει 10.000 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού του ΕΚΑΒ. 

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, για το ταμείο ανάκαμψης και τα χρήματα που θα κατευθυνθούν στη δημόσια υγεία, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι θα δαπανήσει μόνο το 2% των πόρων.

Στην πραγματικότητα, σημειώνει, το ποσοστό από το κομμάτι των κρατικών ενισχύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ανέρχεται στο 9%, δηλαδή σχεδόν όσα ζητάει και το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Αγαπηδακη τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται στην Υγεία, μαζί με τα χρήματα που κατευθύνονται  από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό Προϋπολογισμό,

Σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ δεν προχωρά σε ιδιωτικοποίηση της Υγείας, αλλά σε σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπορεί ο πολίτης να έχει τις υπηρεσίες που χρειάζεται χωρίς να τις πληρώνει.

Ανέφερε για παράδειγμα εκατοντάδες χειρουργεία που έχουν γίνει στον ιδιωτικό τομέα μέσω του ΕΟΠΥΥ χωρίς να πληρώσουν οι πολίτες, τη δραματική μείωση που παρατηρείται στα ράντζα στα νοσοκομεία στις εφημερίες αλλά και στις δευτερογενείς διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα, ώστε να μπορεί το ΕΚΑΒ να παρεμβαίνει σε περιστατικά άμεσης ανάγκης.

<

Πηγή: skai.gr