Καστανίδης-ΣΚΑΪ: «Να αναδείξουμε τις γραμμές που διαχωρίζουν τη δημοκρατική παράταξη από τους άλλους»

«Δεν είμαστε ίδιοι. Πρέπει να αναδείξουμε τις γραμμές που διαχωρίζουν την κεντροαριστερά, τη δημοκρατική παράταξη, την παράταξη του δημοκρατικού σοσιαλισμού από τους άλλους και από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν απορρίπτει προτάσεις για προοδευτική διακυβέρνηση και συνεργασίες. 

Ερωτηθείς για τις έξι υποψηφιότητες, ο κ. Καστανίδης σχολίασε ότι «το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός υποψηφίων από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Οι αριθμοί άλλωστε δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει όλοι μαζί να προσφέρουμε σε μια δημιουργική πολιτική συζήτηση που θα βοηθάει την παράταξη να ανασυγκροτηθεί και να γίνει ξανά μεγάλη γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος»

«Είναι οι διακριτές πολιτικές παρουσίες και η ποιότητα των ιδεών του λόγου και των προγραμματικών δεσμεύσεων που πρέπει να παίξουν ρόλο, όχι τα παραπολιτικά και η μικροπολιτική. Αυτό είναι το στοίχημα όλων μας», συμπλήρωσε.

Για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργού στην κούρσα και αν αλλάζει κάτι,  απάντησε ότι «εάν γυρίσουμε τη συζήτηση στο παρελθόν θα είναι λάθος και χρειάζεται οπωσδήποτε να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια για τη δημοσιονομική κρίση, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, τα νέα παιδιά και τους απεγνωσμένους που μένουν στη σιωπή τους πίσω από την πόρτα»

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι την επόμενη των εκλογών «θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη των εκλογών αν τηρηθούν δυο προϋποθέσεις: οι ατομικές επιδιώξεις να πειθαρχούν στο συμφέρον της παράταξης και όχι το αντόστροφο και το δεύτερο να συνειδητποιήσουμε όλοι ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι μάχη μεταξύ συναγωνιστών»

Εκτίμησε ότι η παράταξη μπορεί να ξαναγίνει πλειοψήφια, επισημαίνοντας ότι το σήμερα ειναι καχεκτικό ωστόσο «η χώρα ευημέρησε όταν στο τιμόνι της διακυβέρνησης ήταν η μεγάλη δημοκρατική παράταξη».  

«Τα πετυχημένα ραντεβού με την ιστορία δεν είναι όταν εσύ καλείς την ιστορία, αλλά όταν σε καλεί αυτή», κατέληξε ο κ. Καστανίδης

 

Πηγή: skai.gr