Καραμανλής σε ΣΚΑΪ: Ξαφνική η απεργία στο μετρό- Κρίθηκε καταχρηστική (vid)

Καραμανλής σε ΣΚΑΪ: Ξαφνική η απεργία στο μετρό- Κρίθηκε καταχρηστική (vid)

Η απεργία στο Μετρό ήταν ξαφνική και κρίθηκε καταχρηστική, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής κληθείς να σχολιάσει περί του κυκλοφοριακού κομφούζιου που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της στάσης εργασίας που αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους στο μέσο μεταφοράς για σήμερα 26/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ .

«Είχαμε μια ξαφνική απεργία από ένα από τα 9 σωματεία, στη ΣΤΑΣΥ , δηλαδή στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό. Εμείς πήγαμε στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε την απεργία αυτή καταχρηστική, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, πάγια τακτική είναι τα συνδικάτα και τα σωματεία αυτά μετά  να πηγαίνουν στο εργατικό κέντρο Αθήνας και με αυτό τον τρόπο να καλύπτονται τα αιτήματα που έχουν» εξήγησε ο υπουργός τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση « είναι αιτήματα που εμείς έχουμε δει με πολύ μεγάλη προσοχή».

«Νομίζω ότι γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος όλον αυτόν τον καιρό για να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έχουμε», πρόσθεσε αναφέροντας πως ούτως ή άλλως απεργιακές κινητοποιήσεις θα υπάρχουν κατά καιρούς καθώς αυτό είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων.

«Είχαμε προειδοποιηθεί άμεσα για αυτήν την κινητοποίηση, ενημερώσαμε το επιβατικό κοινό. Μαζί με την αστυνομία και μαζί με τον ΟΣΥ, κάναμε μια στρατηγική έτσι ώστε και λεωφορεία να βγάλουμε και  τροχονόμους να έχουμε στους δρόμους» επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι μεν δύσκολη, γίνεται δε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί.

Όσον αφορά τα γεγονότα με την πτήση της Ryanair και την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς ο υπουργός έκανε λόγο για απόπειρα κρατικής αεροπειρατεία πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

«Θα ήταν ήταν αδιανόητο να υπάρξει πρόνοια από την στιγμή που το αεροπλάνο δεν πήγαινε στο Μινκς αλλά στην Λιθουανία» είπε ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα ευθυνών της Ελλάδας και προσθέτοντας πως κρίνει τέτοιου είδους τοποθετήσεις κωμικές.

«Είχαμε από την πρώτη στιγμή  πλήρη πληροφόρηση μέσω και της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας»  ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Καραμανλής.

Πηγή: skai.gr