Και εσάνς πρόωρων εκλογών στη σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη, αλλά ξεθύμανε νωρίς

Της Ναντίν Χαρδαλιά


Και εσάνς πρόωρων εκλογών αναδύθηκε από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη κι Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, αλλά ο πρωθυπουργός έσπευσε να την ξεθυμάνει νωρίς, δείχνοντας κάλπες στο τέλος της τετραετίας.

Το ζήτημα ήγειρε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κλείσιμο της δευτερολογίας του όταν καταλόγισε στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά καθεστωτική αντίληψη, καταλήγοντας με τον ισχυρισμό ότι: «Τα καθεστώτα πέφτουν με πάταγο. Δεν θα σας ρίξουμε εμείς. Η δημοκρατία κι ο λαός θα σας ρίξει. Τα όνειρα της νέας γενιάς, που όσο κι αν προσπαθείτε να τη νουθετήσετε, θα γίνουν εφιάλτης σας αν συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυταρχισμό, καταστολή κι αντιδημοκρατικό τρόπο».

Ο Πρωθυπουργός σήκωσε άμεσα το γάντι, δηλώνοντας ότι σε αντίθεση με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να την εμφανίσει αυταρχική και αποτυχημένη, η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας.

Και απαντώντας σε εξίσου οξείς τόνους στον Αλέξη Τσίπρα, αντέστρεψε τα σφοδρά πυρά, προσθέτοντας: «Αλλά το δηλητήριο που συνειδητά στάζετε στην ελληνική κοινωνία είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο όταν γνωρίζετε τη μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται η αντιμετώπιση της πανδημίας και τις δυσκολίες της επόμενης ημέρας για να ανακάμψουμε».

Ερμηνεύοντας δε αμφότεροι τη στάση του άλλου. Ο μεν Αλέξης Τσίπρας απέδωσε τον κυβερνητικό «αυταρχισμό», που ο ίδιος καταγγέλλει, στην προσπάθεια διεξόδου από την αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας και της οικονομίας. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης την καταγγελία του για ένταξη της δημόσιας υγείας στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσει μία πειστική εναλλακτική πρόταση.

Πηγή: skai.gr