Μπαράζ διπλωματικών επαφών Μητσοτάκη στο δείπνο του ΝΑΤΟ με Μπάιντεν, Μακρόν, Τζόνσον και άλλους ηγέτες

Ισπανία - Δείπνο ΝΑΤΟ: Διπλωματικές επαφές Μητσοτάκη με Μπάιντεν, Μακρόν, Τζόνσον

O Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε σε εξαιρετικό κλίμα με πολλούς ξένους ηγέτες κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ' προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Σε εξαιρετικό κλίμα με πολλούς ξένους ηγέτες, συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του αποψινού δείπνου που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ' προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν, κουβέντιασαν για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αμερική, με τους δυο ηγέτες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων των δυο χωρών. 

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με το ομόλογο του, του Ηνωμενου Βασιλειου Μπορις Τζόνσον, με τον οποίο θα έχει και διμερή συνάντηση αύριο Τετάρτη, με τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας με τους οποιους συζήτησε θέματα ενδιαφέροντος του ελληνικού στοιχείου στις χώρες αυτές. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα του. 

Ο Πρωθυπουργός είχε επισης ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο Μακρόν για τα θέματα της ατζέντας της συνόδου. 

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, όπου εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω βελτίωση κυρίως των οικονομικών σχέσεων.

Πηγή: skai.gr