Η υποδοχή Δένδια στον Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα (pics)

Υπό άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, προσγειώθηκε στην Αθήνα το αεροσκάφος του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ. Λίγο μετά τις 9.15 έφτασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου και τον υποδέχθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας λόγω της άφιξης του ισχυρού άνδρα της Λιβύης στην χώρα μας.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ έχει μια πρώτη ιδιωτική συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στην οποία ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι. Φωτογραφία από τη συνάντηση έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Δένδιας μέσω Twitter.

Αύριο Παρασκευή θα γίνουν οι επίσημες συναντήσεις. Στις 10.30 θα γίνει η συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών και στις 13:00 με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ταξίδι Χαφτάρ στην Αθήνα αποτελεί μια ενδιάμεση στάση πριν την αναχώρησή του για το Βερολίνο, όπου αναμένεται να συμμετάσχει την Κυριακή στην διάσκεψη που διοργανώνει η Γερμανία για την Λιβύη. Εκτιμάται ότι κατά τις επαφές του αύριο με τους Έλληνες αξιωματούχους θα επιδιωχθεί μια συνεννόηση με την Αθήνα ενόψει της διάσκεψης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε πως η Αθήνα θα ασκήσει βέτο στην ΕΕ σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για την Λιβύη στο Βερολίνο που δεν περιλαμβάνει ρητή αναφορά ότι η Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι άκυρη.

Πηγή: skai.gr