Κλείσιμο

Οικονόμου για σενάρια συνεργασιών: Μη ρωτάτε εμάς, ρωτήστε Τσίπρα, Ανδρουλάκη και άμα βγάλετε άκρη να μας το πείτε

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την τροπολογία Παπαδημούλη που επιδιώκει να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο- Για το δάνειο Ραγκούση: Δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιος δάνειο από την Εργατική Κατοικία για να φτιάχνει σπίτι με πισίνα

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι κρυστάλλινη και πεντακάθαρη, από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική της χώρας η νάρκη της απλής αναλογικής. Εμείς, πηγαίνοντας προς τις εκλογές αυτές, αναδεικνύουμε τη σημασία και τη σπουδαιότητά τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών.

Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η καθοριστική κάλπη των εκλογών (σ.σ. της 21ης Μαϊου). Είναι η κάλπη, στην οποία οι Έλληνες πολίτες συγκρίνοντας τετραετίες και Πρωθυπουργούς, προτάσεις για το μέλλον της χώρας, θα τοποθετηθούν για πώς θέλουν να ζήσουν την επόμενη περίοδο, αυτοί και τα παιδιά τους.

Εμείς ζητάμε μια καθαρή εντολή ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, τόσο ισχυρής ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να προκύψει Κυβέρνηση συμπαγής, σταθερή, με καθαρό προσανατολισμό που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας.

Για όλα τα υπόλοιπα, μην ρωτάτε εμάς. Για όλα τα υπόλοιπα, ρωτήστε εκείνους που πιστεύουν στην απλή αναλογική, που πασχίζουν να αναζητήσουν σχήματα ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή, χωρίς να λένε τι εννοούν, ποια είναι τα κομμάτια της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Οι μισοί από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί προσπαθούν να πουν ότι δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, λένε ότι δεν συζητούν για οτιδήποτε άλλο εκτός του κ. Τσίπρα Πρωθυπουργού, οι άλλοι αυτοπροτείνονται και λένε, ο κ. Ανδρουλάκης, είμαι και εγώ για Πρωθυπουργός.

Μη ρωτάτε τη Νέα Δημοκρατία για αυτό. Ρωτήστε εκείνους και άμα βγάλετε άκρη, ελάτε και πείτε μας και εμάς.

Με αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στη διάρκεια της θητείας της ξεκίνησε η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. 

Μέσα σε 4 χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη, είπε και πρόσθεσε ότι στο ίδιο διάστημα βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

-Μειώσαμε ή καταργήσαμε 50 φόρους, ύψους 7 δισεκ. ευρώ.

-Μειώσαμε ΕΝΦΙΑ, καταργήσαμε εισφορά αλληλεγγύης.

Επί ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε η υπερφορολόγηση με επτά πρόσθετους φόρους. Μόλις προχθες, ο κ.Δραγασάκης αποκάλυψε την πρόθεση να καταργηθούν φοροαπαλλαγές που έφερε η κυβέρνησή μας. μειώσαμε ασφαλιστικές εισφορές, μειώσαμε την ανεργία. Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, σήμερα είναι 20% πάνω, στα 780 ευρώ. Αυξήθηκαν σημαντικά αρκετά κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας.

Δείτε την ενημέρωση: 

Ο κ.Οικονόμου συνεχίσε αναφερόμενος στα κίνητρα για απόκτηση κατοικίας από τους νέους, αλλά και στο επίδομα προσωπικής διαφοράς, καθώς και την αντιμετώπιση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων. Στηρίξαμε επιχειρήσεις και ανέργους στη διάρκεια της πανδημίας. 

Ο κ.Οικονόμου παρέθεσε μια σειρά από παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη διάρκεια της θητείας της για την ενίσχυση κλάδων της οικονομίας και των πολιτών. 

Είμαστε, είπε, ένα σκαλοπάτι πριν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Τα έσοδα από τον τουρισμό και οι εξαγωγές της χώρας μας πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ. Διορίσθηκαν πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί μετά από 12 χρόνια. Προχωρούν μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια. Ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις και σύγχρονα οπλικά συστήματα. Τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά σώθηκαν από την καταστροφή, περιορίσαμε τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό ο κ.Οικονόμου παρέθεσε αριθμητικά δεδομένα για τις μεταναστευτικές ροές επί κυβερνήσεως ΣΑΥΡΙΖΑ και έως το 2019, όταν, όπως είπε, οι τοπικές κοινωνίες υπέφεραν. Χθες, ο κ.Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία για να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης στον Εβρο. Είναι σαφέστατη η πρόθεση της αντιπολίτευσης να επανέλθει η χώρα στην κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό. Απαντώντας, στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η ΝΔ διαφέρει απόλυτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε, είπε, ότι υπάρχουν σύνορα, εμείς λέμε να επεκταθεί ο φράχτης, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να γκρεμισθεί. Ειναι δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να επανφέρει στο στάτους του προς του 2019 τη χώρα. 

Ακολούθως, ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως αποφάσισε η βουλή και είχε ανακοινώσει σχετικά η κυβέρνηση. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ζήτησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ για να γίνει γνωστό αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο κ.Κώστας Αχ. Καραμανλής. 

Για το δάνεια Ραγκούση και αν η ΝΔ επιμένει να ζητά την παραίτησή του, ο κ.Οικονόμου είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιος δάνειο από την εργατική κατοικία για να φτιάχνει σπίτι με πισίνα. Υπάρχουν, είπε, ζητήματα για τα οποία πρέπει να τοποθετηθεί και ο ίδιος ο κ.Ραγκούσης και το κόμμα του.

-Για την υπόθεση τρομοκρατίας, ο κ.Οικονόμου είπε ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ. 

Πηγή: skai.gr