ΚΑΙΡΟΣ

Γλέζος: Στο Νταχάου το (γερμανικό) κράτος ήταν παρών Παναγιώτη Κουρουμπλή

Tις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον ΣΚΑΪ περί «Ειδομένης – Νταχάου», και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, σχολιάζει ο Μανώλης Γλέζος, δηλώνοντας μάλιστα ότι στο Νταχάου το ναζιστικό γερμανικό κράτος ήταν παρών, ενώ στην Ειδομένη το ελληνικό κράτος είναι απών.

«Ανάμεσα στις
αντιθετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά αυτοί που βγαίνουν χαμένοι είναι όσοι προσπαθούν να βάλουν σε μια λογική σειρά τα γεγονότα και να δουν αν υπάρχει λύση στο δράμα των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι εκεί. Τι λοιπόν είναι από τα δύο; "Σύγχρονο Νταχάου" ή "εικόνα τιμητική για την Ελλάδα";» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος με άρθρο του στην ιστοσελίδα Κίνηση Ενεργοί Πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών τονίζει ότι «υπάρχει μια διαφορά Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εκείνο το Νταχάου υπήρχε σαν αποτέλεσμα μια απόφασης ενός κράτους να είναι παρών. Το "σύγχρονο" υπάρχει σαν αποτέλεσμα μιας απόφασης ενός κράτους το οποίο θέλει να είναι απών.»

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Γλέζου:




Πηγή: skai.gr