Κουρουμπλής: Η Ειδομένη σύγχρονο Νταχάου - Δυσαρέσκεια για τις ερωτήσεις

«Ένα σύγχρονο Νταχάου» αποκάλεσε την Παρασκευή την Ειδομένη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραλληλίζοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με 15.000 πρόσφυγες χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες, με το ναζιστικό κολαστήριο. «Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων... Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών 

Δήλωσε ακόμη ότι η Ειδομένη έχει μεταβληθεί σε ένα άτυπο προσφυγικό κέντρο, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη και οι εμβολιασμοί των προσφύγων, όσο και η ασφάλεια, ενώ εξήρε το ρόλο της αστυνομίας για την αστυνόμευση της Ειδομένης.

«Το κράτος καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, αλλά και τους απλούς πολίτες που καταθέτουν την ψυχή τους τα αποθέματα της ανθρωπιάς τους για να βοηθήσουν όπως μπορούν με το δικό τους τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η Ευρώπη δυσκολεύεται να αφομοιώσει 1,5 εκατ. ανθρώπους που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από τις χώρες τους, τους ανάγκασαν οι πόλεμοι που προκάλεσε και η Ευρώπη» πρόσθεσε.

Επίσης, διέψευσε ότι υπάρχει βιασμός επτάχρονης από ενήλικο, παρά μόνο απόπειρα, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Εκνευρισμός Κουρουμπλή

Τον εκνευρισμό του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν εξάλλου οι ερωτήσεις του ΣΚΑΪ, περί απουσίας του κράτους στην περιοχή.

«Είναι ντροπή να απαξιώνετε την προσπάθεια του ελληνικού κράτους και της Ελλάδας» δήλωσε. (...) Να υπάρχει μέτρο στις δηλώσεις σας» προέτρεψε τη δημοσιογράφο του σταθμού Άννα Μπουσδούκου κάνοντας λόγο για εισαγγελικού τύπου ερωτήσεις.

«Το ελληνικό κράτος έχει να αντιμετωπίσει μια τρικυμία που κανένα κράτος μόνο του δεν θα ήταν εύκολο αντιμετωπίσει. Από τον τυφώνα Κατρίνα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στις σκηνές» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής. 

«Εδώ δεν ήρθαμε για να κάνουμε διαπιστώσεις, αλλά για να λύσουμε προβλήματα. Ζητήματα όπως η υγειονομική περίθαλψη και η καλύτερη ασφάλεια θα αντιμετωπιστούν απνευστί. Πρέπει να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι δεν θα χάσουν τη σειρά τους αν ανοίξουν τα σύνορα» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς είδε δηλώσει ότι «η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα». Μέτα τις αντιδράσεις έκανε λόγο για εσκεμμένη αλλοίωση των δηλώσεών  του. 
Πηγή: skai.gr