Γιαννακοπούλου για γυναικοκτονίες και κακοποιήσεις γυναικών: Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι λύση

"Όταν τρεις γυναίκες δολοφονούνται σε λίγες μέρες από τους συντρόφους τους, μας αφορά όλους. Όταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια παρενοχλούνται σεξουαλικά ή και βιάζονται, μας αφορά όλους"

Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι λύση δηλώνει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ισότητας Νάντια Γιαννακοπούλου με αφορμή τις γυναικοκτονίες και κακοποιήσεις γυναικών στη χώρα μας. 

"Η αντίδραση όλων μας, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κοινωνίας αποτελεί προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα" τονίζει η βουλευτής.

Η δήλωση της Νάντιας Γιαννακόπουλου αναλυτικά 

"Οι τελευταίες μέρες μας σόκαραν όλους. Ζούμε μια πραγματική έκρηξη φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, γυναικοκτονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων . Πρόκειται για μια νοσηρή και επικίνδυνη κατάσταση που μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να αποδεχτούμε, να ανεχτούμε.

Η αντίδραση όλων μας, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κοινωνίας αποτελεί προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Όταν τρεις γυναίκες δολοφονούνται σε λίγες μέρες από τους συντρόφους τους, μας αφορά όλους. Όταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια παρενοχλούνται σεξουαλικά ή και βιάζονται, μας αφορά όλους, την κοινωνία μας, την αντίδραση της οργανωμένης Πολιτείας.

Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι λύση. Όλοι μαζί ας ενεργοποιηθούμε χωρίς κανένα εφησυχασμό για να βάλουμε τέλος στην κτηνωδία".

Πηγή: skai.gr