Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Με χασαπομάχαιρο τη σκότωσε ο σύζυγός της -Ακαριαίος ο θάνατός της

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο

Στη χώρα μας, καταγράφηκε μια ακόμη γυναικοκτονία με την αντίστοιχη λίστα να μεγαλώνει.

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος της 56χρονης που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας από τον 60χρονο κτηνοτρόφο σύζυγό της, το πρωί της Κυριακής, στο σπίτι τους στο χωριό Άνω Μαλάκι της Δ. Ε. Ενότητας Νικηφόρου Φωκά του δήμου Ρεθύμνου.

Η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε ούτε να αμυνθεί ούτε να προστατευθεί. Ο 60χρονος κυριολεκτικά την κατέσφαξε. Οι κάτοικοι στο Άνω Μαλάκι δηλώνουν συγκλονισμένοι. Το ίδιο, σύσσωμη η κοινωνία του Ρεθύμνου. Κανείς εξ όσων γνώριζε την οικογένεια (με τέσσερα παιδιά), δεν είχε αντιληφθεί ότι είχαν προβλήματα.

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος είναι σοκαριστικές. Η ομάδα των αστυνομικών που έφτασε στο σπίτι του εγκλήματος, αντίκρισε μια σοκαριστική εικόνα. Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει μπρούμυτα στην κουζίνα μέσα σε μια μεγάλη λίμνη αίματος. Τα χέρια της ήταν σηκωμένα στο σημείο της τομής, στον λαιμό, σημάδι που έδειχνε ότι προσπάθησε να προστατευθεί την στιγμή που αιφνιδιασμένη από την επίθεση του συζύγου της ένοιωσε στον λαιμό της το φονικό μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης αιφνιδίασε την γυναίκα. Ενώ είχε στραμμένη την πλάτη της προς το μέρος του, εκείνος πήγε από πίσω της, πέρασε το χέρι του στον λαιμό της και κυριολεκτικά την έσφαξε.

Σοκαριστικό είναι και το γεγονός ότι ως όπλο του εγκλήματος, ο 60χρονος συζυγοκτόνος, δεν χρησιμοποίησε κάποιο κουζινομάχαιρο όπως έχει γραφτεί αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ένα χασαπομάχαιρο που χρησιμοποιούσε για τη σφαγή των αμνοεριφίων του.

Το έγκλημα τελέστηκε στις 10 περίπου το πρωί της Κυριακής. Η άτυχη Γεωργία, που διατηρούσε κομμωτήριο στην πόλη του Ρεθύμνου φέρεται πως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον σύζυγό της. Το πρωί της δολοφονίας της, ενώ το ζεύγος βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού του, διεμίφθη κάποια συζήτηση αναφορικά με τις μεταξύ τους διαφορές. Ακολούθησε λογομαχία. Η Γεωργία δεν περίμενε τη βίαιη επίθεση από τον δράστη σύζυγο της. Έχοντας κάποια στιγμή στραμμένη την πλάτη της στον 60χρονο δεν είδε και δεν κατάλαβε όπως φαίνεται, πως κρατούσε πήρε στα χέρια του το χασαπομάχαιρο με το οποίο την οδήγησε στον θάνατο. Θύμα και δράστης βρισκόταν μόνοι τους στο σπίτι. Και τα τέσσερα παιδιά τους (ένα εκ των οποίων παντρεύτηκε πριν 15 μέρες) απουσίαζαν. Δεν υπήρχε περίπτωση να προστρέξει κανείς προς βοήθεια της. Μια κίνηση έκανε η άδικα δολοφονημένη γυναίκα αλλά ήταν αργά: Νοιώθοντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω της, όταν ο δράστης την πλησίασε από πίσω, σήκωσε τα χέρια της προς τον λαιμό της για προστασία. Αλλά ήταν μάταιο. Το μαχαίρι φέρεται να πέρασε τρεις ή τέσσερεις φορές στην τραχηλική χώρα και η γυναίκα έπεσε νεκρή στο σημείο που τη βρήκαν οι αστυνομικοί, στον χώρο της κουζίνας. Μπρούμυτα και με τα χέρια της στο λαιμό όπως προαναφέραμε. Ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια της να σωθεί.

Ο Ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης διαπίστωσε ότι η γυναίκα έφερε τρία ή τέσσερα βαθειά τραύματα από τέμνον όργανο, εντονότερα στη δεξιά, πλάγια τραχηλική περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ρήξη των αιμοφόρων αγγείων, ακατάσχετη αιμορραγία και θάνατος ακαριαίος.

Πηγή: Rethnea