Πρέπει να απελαθούν οι δράστες της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Μόρια μόλις η αστυνομία τους ταυτοποιήσει, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

«Είδαμε τα βίντεο με τους ανθρώπους που τραγουδάγανε ‘’bye, bye Mόορια’’ γελώντας για τις φωτιές. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Προφανώς είναι εμπρησμός», είπε ο κ. Γεωργιάδης και επανελαβε ότι οι ένοχοι αυτών των εκγκλημάτων πρέπει να απελαθούν αμέσως ακόμη και αν είναι πρόσφυγες, καθώς «δεν δικαιούνται πλέον άσυλο στην Ελλάδα».

Γιατί δεν έγιναν οι κλειστές δομές

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αν είχαν επιτρέψει οι κάτοικοι σε Λέσβο και Χίο να γίνουν κλειστές δομές για στα νησιά, θα είχε λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο η άποψη αυτή δεν πέρασε μέσα στην κοινωνία υπήρξαν παλλαϊκές αντιδράσεις και συνεπώς μια «τακτική υποχώρησης» εξαιτίας και των τότε εξελίξεων με τη συγκέντρωση μεταναστών στον Έβρο.

Στο ερώτημα εάν φταίνε οι κάτοικοι που δεν έγιναν οι κλειστές δομές, ο υπουργός απάντησε: «Ασφαλώς. Ασφαλώς ναι. Θα χαν γίνει οι δομές» σημειώνοντας ωστόσο ότι οι κάτοικοι «και βέβαια έχουν τα δίκια τους».

Όπως εξήγησε για να γίνουν τότε οι κλειστές δομές θα έπρεπε να πέσει ξύλο και γι’ αυτό θεωρεί άδικη την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Κανένας από εσάς, σίγουρα όχι εγώ και σίγουρα όχι η κυβέρνηση, δεν θα έλεγε να κάνουμε τις κλειστές δομές και να προκαλέσουμε εμφύλιο στη Λέσβο ή στη Χίο. Εγώ δεν θα συνηγορούσα ποτέ σε κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι στη Λέσβο έχουν δεινοπαθήσει.

«Δεν είμαστε κυβέρνηση τυράννων ούτε μας αρέσει η βία, ούτε μας αρέσει το ξύλο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις