Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ: Όσοι είναι με τον Πούτιν να μην κρύβονται πίσω από τον μαχητή των Αζόφ 

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επικρίσεις για το χθεσινό μήνυμα μαχητή του Αζόφ στην ελληνική βουλή στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». 

Όπως ανέφερε, χθες ήταν πράγματι μια ατυχής στιγμή «γιατί αντί να επικεντρωθούμε στο μείζον που είναι το "Ελευθερία ή Θάνατος" που είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας μέσα στη Βουλή των Ελλήνων την ώρα που η χώρα του δέχεται εισβολή από τη Ρωσία και τις μάχες που δίνουν εκεί οι μαχητές για την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους, δόθηκε η ευκαιρία με την αναφορά στο τάγμα του Αζόφ να μπλέξουμε σε μια συζήτηση που δε μας αφορά. Τι είναι το τάγμα του Αζόφ, αν έχουν δίκιο οι Ρώσοι, αν έχουν δίκιο οι Ουκρανοί, αν έχουν εκκαθαριστεί από τους νεοναζί ή όχι κλπ».  

Αν και ξεκαθάρισε ότι ούτε στον ίδιο άρεσε η παρουσία του μαχητή του Τάγματος του Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο, κυρίως γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με το αυτό το τάγμα ανέφερε ότι «όταν καλείς κάποιον, δεν του κάνεις προληπτική λογοκρισία» και συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρω γιατί ο Ζελένσκι αποφάσισε να παίξει αυτό το βίντεο. Φαντάζομαι γιατί θεώρησαν κάποιοι στο γραφείο του ότι αν παρουσιάσει κάποιους ελληνικής καταγωγής μαχητές θα ήταν καλό για την ελληνική κοινή γνώμη. Όμως αυτό αφορά τον Ζελένσκι». 

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το χθεσινό περιστατικό στη βουλή έδωσε την ευκαιρία «να ξεσκεπαστεί απόλυτα στον κάθε καλόπιστο Έλληνα ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις του καθενός. Αν όλοι αυτοί που ωρύονταν για τον μαχητή του Τάγματος Αζόφ είχαν κάνει κατά το ένα χιλιοστό της έντασης την ίδια καταδίκη για τον Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, ίσως να είχαν κάποιο δικαίωμα να μιλάνε». 

Όπως είπε, είδαμε μια σειρά πολιτικών που μερικοί έχουν γράψει tweet για ξεκάρφωμα «είμαστε με την Ουκρανία», να έχουν γράψει εκατοντάδες από χθες για το Αζόφ. «Σαν να βγήκε η καρδούλα της, να απελευθερώθηκε και μπόρεσαν να δείξουν πόσο αγαπούν τον Πούτιν. Όσοι είναι με τον Πούτιν δε χρειάζεται να κρύβονται πίσω από τον Μιχαήλ του Αζόφ. Να βγουν να πουν ότι είναι με τον Πούτιν», σχολίασε. 

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι χθες στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχαν έρθει οι μισοί. «Όταν χειροκροτούσαμε οι υπόλοιποι, από τον ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσε το 1/3 και όταν σηκωθήκαμε όλοι όρθιοι, δε σηκώθηκε κανείς τους. Οι άνθρωποι είχαν πάει με το ζόρι και ο κ. Τσίπρας φαινόταν στο πρόσωπό του ότι είχε έρθει με το ζόρι. Άρα λοιπόν βρήκαν την ευκαιρία με το λάθος περί Μιχαήλ του Αζόφ κι έβγαλαν τα εσώψυχά τους τα φιλοπουτινικά. Ας το πουν ξεκάθαρα, να τελειώνουμε», επισήμανε. 

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία πέρασαν δύο εβδομάδες, ενώ Τσίπρας το πρώτο του tweet το έκανε για την Ουκρανία μετά από 15 μέρες. «Το πρώτο tweet του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ρωσική και ουκρανική σημαία μαζί με κάτι καρδούλες και κάτι σήματα της ειρήνης, κάτι γελοιότητες για το γεγονός που ζούμε και για το θέμα του τάγματος του Αζόφ έχουν κάνει από χθες 77.000 ανακοινώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι περιμένουν να βρουν την ευκαιρία για να δείξουν που πραγματικά θέλουν να είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Και συμπλήρωσε ότι «επειδή σήμερα έχουμε το πολύ μείζον γεγονός της συλλήψεως στις ΗΠΑ και των διώξεων για το κανάλι που φτιάχτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα με μαύρα ρωσικά λεφτά για τη ρωσική προπαγάνδα και με τον κ. Βαξεβάνη διευθυντή, κι επειδή για αυτό δεν έχουμε ακούσει ούτε κιχ από τον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ τι μαθαίνουμε για το FBI; Όταν είχαμε τη Novartis μας λέγανε "λέει ψέματα το FBI"; Το FBI τώρα λέει ότι κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πήραν μαύρα λεφτά κι έκαναν κανάλι φιλοπουτινικό στην Ελλάδα και τώρα έχουν γίνει και συλλήψεις. Και διευθυντής ήταν το alter ego του Πολάκη και του Τσίπρα, ο Βαξεβάνης. Δε δικαιούται ο κάθε Έλληνας να πιστεύει ότι όλοι αυτοί ωρύονται για το Αζόφ έχουν πάρει και λίγο πουτινικό μαύρο χρήμα;» κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr