Ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο ΣΗΜΕΡΑ απάντησε μεταξύ άλλων στο αν θεωρούνται εμπλεκόμενοι ο κ. Πολάκης και ο κ. Τζανακόπουλος και αν πρέπει να εξαιρεθούν από την προανακριτική. 

Όπως ανέφερε τον ίδιο τον ενοχλεί η υποκρισία του Σύριζα και ότι θέλουν να έχουν μονα ζυγα δικά τους. Εξήγησε πως «με ένα google search θα έβλεπαν ότι στην εποχή που έστηναν την εξεταστική επιτροπή για την υγεία είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι μέλη θα ήμασταν ο κ. Μάκης Βορίδης και εγώ. Πουθενά προκαταρτική επιτροπή. Ήταν εξεταστική επιτροπή. Τώρα θα προσέξετε τις δηλώσεις του Σύριζα πριν καν μπούμε στην επιτροπή ότι ο κ. Γεωργιαδής και Βορίδης δεν μπορούν να μπουν στην επιτροπή γιατί είναι ελεγχόμενοι ως υπουργοί υγείας και δεν μπορούν να είναι στην επιτροπή οι ελεγχόμενοι και ελεγχοντες.  Λόγω αυτού που έλεγε ο Σύριζα δεν μπήκαμε στην επιτροπή ούτε εγώ ούτε ο Βορίδης γιατί είπαμε ότι έχει μια βάση αυτό το επιχείρημα». 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Πολάκης είναι άμεσα εμπλεκόμενος γιατί είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα που παραδέχτηκε ο ίδιος δημοσίως σε συνέντευξη του ότι γνωρίζει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Επεξηγεί πως σε δηλώσεις του ο ίδιος ο κ. Πολάκης έχει αναφέρει «Τους ξέρουμε, τους πιάσαμε να κλέβουν και κελάηδησαν». 

Τονίζει πως: «Ένας άνθρωπος υπουργός υγείας που γνώριζε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος δεν είναι δυνατόν να μην προσκληθεί και να μας πει ποιοι είναι και από πού τους γνώριζε.Ο κ. Τζανακόπουλος έχει βαρύτερη ενδεχομένως εμπλοκή. Ο φάκελος στην βουλή εκείνο το περίφημο βράδυ με τον κ. Παπαγγελόπουλο τον οποίο ερευνούμε είχε ξεκινησει με μια επισκεψη του κ. Τζανακόπουλου στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου η οποία είχε κρατήσει πολλές ώρες. Όλοι γνωρίζουν από το δικαστικό ρεπορταζ ότι ο κ. Τζανακόπουλος συμμετείχε στις συσκέψεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τότε με την κα Δημητρίου για το θέμα Novartis άρα θα κληθεί ενόρκως να μας εξηγήσει τι έκανε στον Άρειο Πάγο και γιατί εμπλεκότανε στην δικαστική έρευνα. Αρα δεν γίνεται να μην κληθούν».

Αναφορικά με το ότι με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να εξαιρεθεί κ ο κ. Πλέυρης ως σύμβουλος του κ. Γεωργιαδή απαντά πως «Όποιος δηλαδή γνωρίζει εμένα πρέπει να φύγει από την Επιτροπή; Είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό; O κ. Πλεύρης σε μια ολόκληρη Novartis στην οποία έχουν αναφερθεί  εκατοντάδες ονόματα είναι ένα από τα πρόσωπα που δεν αναφέρεται το όνομα του πουθενά στην δικογραφία». 

Επίσης, πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει για αυτά τα αιτήματα ενώ για το ότι η επιτροπή έγινε αρένα σχολίασε: 
"Εσείς πιστεύετε ότι ο Σύριζα και ο Τσίπρα έβαλε τον κ. Πολάκη σε αυτή την επιτροπή για να έχουμε μια ψύχραιμη αντιμετώπιση του ζητήματος;"

"Η αποκατάστση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς μόνο ζημιά στους επενδυτές δεν κάνει. Είναι απολύτως απαραίτητη για να υπάρχει ηρεμία στην χώρα. Άρα η απάντηση στο ερώτημα αν έπρεπε να γίνει αυτή η προκαταρκτική; Ναι, έπρεπε να γίνει. 
Αλλιώς θα μέναμε όλοι με την απορία ότι κάποια κυβέρνηση έβαλε ψευδομάρτυρες για να χτυπήσει πολιτικούς αντιπάλους" επεσήμανε. 

Ολοκληρώνοντας δήλωσε πως "Θα φροντίσουμε εμείς να μην γίνει αρένα η πολιτική ζωή" και ανέφερε πως: "Ένα δικαστήριο έκρινε χτες ομοφώνως ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Μετά από αίτημα του Κινάλ να εξαιρεθουν Πολάκης κ Τζανακόπουλος από την επιτροπή θα γίνει ψηφοφορία. Εφόσον τα κόμματα και τα μέλη τους ψηφίσουν βάση αυτού του αιτήματος η πλειοψηφία της επιτροπής θα αποφασίσει την αποβολή των δυο αυτών ατόμων. Όταν αυτό συμβεί και οι τραμπούκοι βγουν εκτός επιτροπής θα επανέλθει η ηρεμία και θα γίνει μια κανονική συζήτηση.

Πηγή: skai.gr