Της Ναντίν Χαρδαλιά

Ανέβηκε το θερμόμετρο και οι αντιπαραθέσεις στην Βουλή, στην συζήτηση για τον ορισμό των μελών στην προανακριτική  για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Όλα ξεκίνησαν, όταν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν αίτημα να εξαιρεθούν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος  και ο Πάυλος Πολάκης. Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διάλογοι εκτυλίχθηκαν  ως εξής: Αρχικά ο Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρεται να ζήτησε να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος, Πολάκης από μέλη της Επιτροπής για να κληθούν ως μάρτυρες. Από την πλευρά του αντέδρασε με γαλλικά ο Παύλος Πολάκης που έκανε λόγο για π@π@ριές. Για ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στη Βουλή φέρεται να έκανε λόγο ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Θέλετε να μας καταδείξετε ως ύποπτους όχι ως μάρτυρες φέρεται να απάντησε ο Παύλος Πολάκης. Να μας πείτε ποιους μάρτυρες γνωρίζετε όπως είπατε στον ΑΝΤ1 φέρεται να αναπάντησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Για πρόσωπο κλειδί  φέρεται να έκανε λόγο ο Κώστας Καραγκούνης, που φέρεται να είπε ότι δίνεται βήμα στον κ. Πολάκη να φωτίσει την υπόθεση ως μάρτυρας. Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα φέρεται να έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης. Από δω μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς. Θα είμαστε στην εξεταστική. Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψία φέρεται να είπε ο Παύλος Πολάκης. 

Συμπαιγνία ΝΔ- ΚΙΝ.ΑΛ  κατήγγειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος φέρεται να είπε: Νομικά δεν ευσταθεί, εξαιρείται μόνο όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρας. Φέρεται να προειδοποίησε ότι αν ανοίξει το πανηγύρι, θα είναι πολλοί αυτοί που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν. Ο Πλεύρης ήταν σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι Γεωργιάδη κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στον κ. Τζανακόπουλο φέρεται να απάντησε ο Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι ο ίδιος πηγαίνει στα δικαστήρια το πρωί με το φως της ημέρας κι όχι τα βράδια.Ο Νίκος Καραθανασοπουλος από το ΚΚΕ φέρεται να απέρριψε το αίτημα ΚΙΝΑΛ-ΝΔ, χαρακτηρίζοντας το άστοχο και προκλητικό.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι πρώτοι μάρτυρες που θα κληθούν θα είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ο Νίκος Μανιαδάκης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής θα κληθεί την ερχόμενη Τρίτη (29/10).