Οπαδοί του Ερντογάν κάλυψαν με ροδοπέταλα το αυτοκίνητό του - Έφτιαξαν και προεκλογικό τραγούδι -Βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες από την προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη 

Εντυπωσιακές εικόνες από την προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν. Οπαδοί κάλυψαν με ροδοπέταλα το αυτοκίνητό του, ενώ τραγούδησαν και προεκλογικό τραγούδι για τον Τούρκο πρόεδρο.

Τόνοι ροδοπέταλα έπεσαν ενώ ο Ερντογάν κινείτο με την λιμουζίνα σε περιοχή της Τουρκίας.

Έρωτας...

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι στίχοι του τραγουδιού λένε: «Έχτισε γέφυρα αγάπης στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει γίνει θρύλος στα στόματα και στις γλώσσες τους. Δεν έχει παραστρατήσει ποτέ, με τον έρωτα αυτό είναι στις διαταγές του λαού του! H ελπίδα του λαού ο Ερντογάν, το όνομα του είναι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!».

Στόχος του Tayfun η Ελλάδα

Συνεχίζεται η συζήτηση στην Τουρκία για τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun και με χάρτες φαίνεται ότι στοχεύουν μόνο την Ελλάδα.

Ο ταξίαρχος ε.α. Εσάρ Αρσλάν, ανέφερε στο A Haber: «O πύραυλος που εκτοξεύσαμε έχει εμβέλεια μεγαλύτερη των 280 χιλιομέτρων. Πάντα λέμε 280+. Ο πρόεδρος μας το είπε ιδιαίτερα σωστά. Ο πύραυλος της Roketsan είναι τακτικός υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος. Eδώ έχει σημασία ο χρόνος πτήσης αυτού του πυραύλους.

Διότι τα 561 χιλιόμετρα τα έχει διανυσει σε 487 δευτερόλεπτα. Εμείς ως τακτική κοιτάζουμε σε αυτό ακριβώς το σημείο. Δηλαδή σε 8 λεπτά. Κάποιοι άρχισαν να τον συγκρίνουν με τον Sarmat, όμως εκείνος ο πύραυλος είναι μεγαλύτερος.

Σημασία όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας έχουν  την ικανότητα της κατασκευής του βαλλιστικού πυραύλου αυτό έχει σημασία. Κοιτάζουμε την ταχύτητα τους που είναι υπερηχητική».

χάρτης

Τα Eurofighter

Παράλληλα, η Τουρκία ξεκίνησε τις συζητήσεις για τα μαχητικά Eurofighter, κάτι που επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας που συναντήθηκε με τον Χουλουσί Ακάρ.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε: «Έχω καλέσει τον κ. Ακάρ και μια ομάδα από την Τουρκία για να επιθεωρήσουν και να δουν τα μαχητικά Eurofighter Τyphoon. Tα θεωρώ ένα από τα καλύτερα μαχητικά του κόσμου, καθώς υποστηρίζονται από μια μεγάλη κοινοπραξία και μπορούν να προσαρμοστούν στια δεδομένα των δικών σας τεχνολογιών της αμυντικής σας βιομηχανίας. Αυτά δεν είναι 'κλειστά'μαχητικά. Για να εξοπλιστούν δεν χρειάζεται να δώσετε τεράστια ποσά σε άλλες χώρες. Ειναι 'ανοιχτά' μαχητικά. Για παράδειγμα αν θέλετε να τους προσαρμόσετε τουρκικούς πυραύλους σε αυτά, μπορείτε να το κάνετε».

Εν τω μεταξύ, κόντρα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διεμήνυσε πως η Ελλάδα θα αμυνθεί με κάθε τρόπο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

«Αν ο Ερντογάν επιμείνει να θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα μας, σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνετε ότι θα αμυνθούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Από τη μία πλευρά λοιπόν, θέλουμε συνεργασία αλλά επίσης, θέλουμε σεβασμό από την Τουρκία» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα που κανένας γείτονας δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί της» είπε ακόμη.

Ο Τούρκος υπουργός οικονομικών δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του και μία ημέρα μετά, επιχείρησε να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη από το ίδιο βήμα. 

«Η μεταφορά ενός διμερούς θέματος σε αυτήν την πολύτιμη πλατφόρμα είναι πρώτα απ' όλα ασέβεια προς τον οικοδεσπότη και μετά προς όλους τους συμμετέχοντες εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από αυτά τα κόμπλεξ της…» είπε ο Νουρεντίν Νεμπατί.

Πηγή: skai.gr