Ερντογάν: Με την Αγιά Σοφιά δείξαμε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία μας

«Κάναμε την Αγιά Σοφιά τζαμί, σπάσαμε τα δεσμά και την ανοίξαμε και πάλι σαν ιερό βιβλίο»  

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να μιλάει για την Αγιά Σοφιά και παρουσιάζει ως μεγαλύτερό του έργο την μετατροπή της σε τζαμί.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στην τελευταία ομιλία του δήλωσε ότι η κίνησή του αυτή, έδειξε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της χώρας του.

«Εμείς βάλαμε την υπογραφή για να ανοίξει την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Μετά από 86 χρόνια νοσταλγίας, επέστρεψε στην πραγματική της εικόνα και πάντα σύμφωνα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτό το βλέπω πως μια ενέργεια που έσπασε τα δεσμά που είχε ο λαός μας και τα έκανε κομμάτια. Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης. Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο.

Φωτογραφίες μπροστά στο τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό «Kizil Elma»

Εν τω μεταξύ, ο τούρκος πρόεδρος πόζαρε μπροστά στο τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό που κατασκεύασε η εταιρεία του γαμπρού του, με την αντιπολίτευση να μιλά για νέο σόου του Ερντογάν.

UAV

Μάλιστα, η είδηση παρουσιάστηκε ως έκακτη από το τηλεοπτικό δίκτυο, Haber:

«Μια είδηση της τελευταίας στιγμής καθώς ο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσίευσε μια φωτογραφία του στο Twitter. Υπάρχει και η τουρκική σημαία. Στο μήνυμα του ο πρόεδρος ποζάρει μπροστά στο Kizil Elma. Ουσιαστικά αυτό που βρίσκεται πίσω από τον πρόεδρο Ερντογάν είναι το πρώτο εθνικής κατασκευής μη επανδρωμένο μαχητικό της Τουρκίας» σχολίασε η τουρκάλα δημοσιογράφος.

Πηγή: skai.gr