Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Κάνει λόγο για διωκόμενη «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν, μάλιστα, καλεί τον ισλαμικό κόσμο να μην μένει θεατής «των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα»

Αδιανόητες δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε για ακόμη μια φορά για «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα και μάλιστα έκανε λόγο για «διωγμούς» σε βάρος της από την Ελλάδα.

Επίσης, μίλησε και για την «ΤΔΒΚ» μιλώντας για «παραβιάσεις των δικαιωμάτων τις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας». 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν επανέφερε το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, κάνοντας πάλι λόγο για «τουρκική» μειονότητα και ισχυρίστηκε ότι είναι κλιμακούμενες «οι άδικες και παράνομες πρακτικές που ασκούνται εδώ και χρόνια» σε βάρος της.

Μιλώντας στην 38η Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, κάλεσε μάλιστα και τον ισλαμικό κόσμο «να μην μένει θεατής των δεινών των αδερφών μας που διώκονται στην Ελλάδα».

Αναλυτικά ο Ερντογάν δήλωσε: «Οι άδικες και παράνομες πρακτικές που ασκούνται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής 'τουρκικής' μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζονται κλιμακούμενες. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Τα ιδρύματα τους και η περιουσία τους καταπατώνται. Δεν τους επιτρέπεται να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα. Αρνούνται την ταυτότητα τους. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να μένει θεατής των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα. 

Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ισλαμικού κόσμου. Πιστεύω ότι θα δώσετε την απαραίτητη υποστήριξη στην 'ΤΔΒΚ', η οποία είναι μέλος παρατηρητής στην Οργάνωσης Τουρκικών Κρατών».
 

Πηγή: skai.gr