Επιχείρηση «οικειοποίησης του ΠΑΣΟΚ» με τον Τσίπρα ως νέο Ανδρέα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «οικειοποίησης» της πολιτικής και ιδεολογικής κληρονομιάς του ΠΑΣΟΚ ή και «ΠΑΣΟΚΟποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να λάβει, πιο εξόφθαλμα από ποτέ, να αυτοχρισθεί «διάδοχος» του Ανδρέα Παπανδρέου στο πλαίσιο και της «πλατιάς απεύθυνσης» ενόψει των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών (όποτε και αν γίνουν).

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ  στο Γαλάτσι για την Προοδευτική Συμμαχία, ο πρωθυπουργός έκανε σαφέστατες αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιήθηκαν πασοκικά συνθήματα («Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω») ενώ παρέστησαν και εμβληματικά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Γιάννης Ραγκούσης που πλέον είναι φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και ο τρόπος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε τους παριστάμενους στην εκδήλωση θύμισε Ανδρέα. 

Επίσης, στην εκδήλωση, οι χρωματικοί συνδυασμοί του κόκκινου/φούξια με το πράσινο του ΠΑΣΟΚ, η πρόσκληση του κ. Τσίπρα να κρατήσουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες τη σημαία της πράσινης Αριστεράς και η ενσωμάτωση του πράσινου χρώματος που παραδοσιακά παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ στο φόντο του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχαν ως προφανή στόχο την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και τη λεηλασία από το ΚΙΝΑΛ «των ιδεολογικών συμβόλων και σφραγιδών» του ΠΑΣΟΚ. 

Για «fake αριστερές» που προσπαθεί να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. 

Ενδεικτικά του εγχειρήματος είναι τα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων

«Με συνταγή Ανδρέα στις κάλπες» τιτλοφορείται χαρακτηριστικά η Εφημερίδα των Συντακτών:



«Η Προοδευτική συμμαχία σηματοδοτεί τη ‘’νέα Αλλαγή’’ του 2019» σχολιάζει από την πλευρά του το Έθνος: 

 
Πηγή: skai.gr