Η Αθήνα επιβεβαίωσε τη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου για την προσεχή Δευτέρα

Διπλωματική κινητικότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Την προσεχή Δευτέρα 31 Μαΐου θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως ανακοίνωσε επισήμως η Αθήνα. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Για το θέμα έγιναν και σήμερα διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών στην Αθήνα στο υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό αν ο τούρκος υπουργός θα μεταβεί στην Αθήνα, τα Χανιά ή κάποια άλλη πόλη. 

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί το λεπτομερές πρόγραμμα της επίσκεψης του τούρκου ΥΠΕΞ που περιλαμβάνει και μια ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη την Κυριακή.

Η ατζέντα είναι ξεκάθαρη. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που συζητήθηκαν και στην Άγκυρα, αλλά και η προετοιμασία της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, αναμένεται και η επίσκεψη του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ έως την Παρασκευή στην Αθήνα για να οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα και η ατζέντα των συνομιλιών. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου, ενώ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Τσαβούσογλου το πρωί της Δευτέρας.

Πρόθεση του πρωθυπουργού σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ήταν να συναντηθεί με τον κ. Τσαβούσογλου, ανταποδίδοντας τη συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον κ. Δένδια στην Άγκυρα. 

Πηγή: skai.gr