Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη- Τσαβούσογλου στα Χανιά

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  στην Ελλάδα «κλείδωσε» για την 31η Μαΐου, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν αποκλείεται να έρθει και λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου. 

Από την τουρκική πλευρά τονίζουν ότι βασικό θέμα συζήτησης θα είναι  η επικείμενη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι δύο ηγέτες μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα ελληνοτουρκικά. 

Την ίδια ώρα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνάντηση του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησε Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. 
Όπως ανέφερε, δεν μπορεί να διαψεύσει αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο συνάντησης, ενώ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνάντηση στα Χανιά. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στα Χανιά το Σάββατο για τα 4 χρόνια που συμπληρώνονται από τον θάνατο του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και πρόσθεσε ότι αν τα προγράμματά τους συμπέσουν, έχει κάθε καλή διάθεση να τον δει, όπως έκανε άλλωστε και ο Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα. 

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα, καθώς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, βεβαίως, και αν έρθει ο κ. Τσαβούσογλου έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του, όπως εξάλλου συναντήθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν με τον υπουργό Εξωτερικών όταν πήγε στην Τουρκία. Και το δεύτερο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο αλλά για άλλο λόγο. Είναι το μνημόσυνο του πατέρα μου, για τα τέσσερα χρόνια. Και ταυτόχρονα έχουμε μία σημαντική εκδήλωση όπου θα παρουσιάσουμε πια αναλυτικά και με όλη τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης», κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

Πηγή: skai.gr